Posel Vladimíra Michálka vyrazil do brněnských ulic

Posel Vladimíra Michálka vyrazil do brněnských ulic
"Petr se zpočátku se jeví jako nekonformní, sympatický mladík, který se odmítá sžívat se současnou pokřivenou společností a se všemi jejími pohodlnostmi, konzumy a lžemi, s jejími pseudopravdami, pseudocity, pseudoláskami a pseudohodnotami,“ říká o hlavním hrdinovi brněnský šéfdramaturg Jaroslav Kravka. "Postupně však divák zjišťuje,  že má co do činění s někým úplně jiným. S bezcharakterním a sobeckým jedincem," dodává.
posel-vladimira-michalka-vyrazil-do-brnenskych-ulic-1
Scénář svého času uspěl ve scenáristické soutěži o Cenu Sazky, do realizace filmu s kontroverzním hlavním hrdinou se ale nikomu moc nechtělo. Projektu se nakonec ujali brněnské studio České televize a režisér Vladimír Michálek, kteří spolu nedávno natočili cyklus (dosud nevysílaných) povídek Miroslava Švandrlíka Okno do hřbitova.
posel-vladimira-michalka-vyrazil-do-brnenskych-ulic-2
Ačkoliv byl Posel původně koncipován jako celovečerní film do kin, s největší pravděpodobností poběží jen na televizních obrazovkách. Vedle Matěje Hádka v titulní roli (Záhada hlavolamu, Nejasná zpráva o konci světa, Cesta pustým lesem) ve filmu hrají Jiří Vyorálek, Jan Kolařík, Eva Leimbergerová, Gabriela Mikulková, Stanislav Zindulka a další herci převážně z moravských divadel.