Skončilo hlasování o Nebela – Vyhrál Liberec a Jeseník

Skončilo hlasování o Nebela – Vyhrál Liberec a Jeseník
Tajuplný mstitel v Aloisu Nebelovi. | Negativ
Alois Nebel
| Negativ
O tom, kdo bude mít možnost vidět celovečerní debut Tomáše Luňáka týden před oficiální českou premiérou, rozhodovali hlasující na www.vyhrajpremieru.cz v uplynulých třech měsících. Nejprve šlo o souboj jednosálových kin, ve kterém s náskokem 500 hlasů zvítězilo jesenické kino Pohoda nad jabloneckou Radnicí. Hlasování bylo napínavé a nebyla nouze o pokusy podvodem přilepšit svému oblíbenému kinu.
Miroslav Krobot
Alois Nebel | Aerofilms
To soutěž o premiéru mezi multiplexy sítě Cinestar byla o dost klidnější. Však také trvala jen poslední měsíc. I počet hlasů vítězného Liberce je tedy nakonec podstatně menší než tomu bylo u Jeseníku – jen necelých 700 hlasů, tedy o celé 4 000 méně než získala Pohoda. Poslední fandové klikli pro své kino v neděli (ačkoliv vinou chyby v systému je hlasování stále jakoby otevřené) a první diváci tak uvidí Aloise Nebela již tento týden. Dnes, tedy 20. září v jesenické Pohodě, den poté v libereckém Cinestaru.
Vedle toho, že si návštěvníci prohlédnou tvůrce filmu, se mohou samozřejmě hlavně těšit na první český film natočený technologií rotoscopingu. No a zbytek diváků pohltí jesenická atmosféra už týden nato, 29. září.