Katherine Heigl na honbě za remakem

Katherine Heigl na honbě za remakem
Honba za diamantem | 1984 Twentieth Century Fox
Kathleen Turner, Michael Douglas
Honba za diamantem | 1984 Twentieth Century Fox
Postupem let na Honbu za diamantem trochu usedl prach, neboť šlo zkrátka o hit doby, který v kontextu času musel ustoupit Indiana Jonesovi (v jeho stínu ostatně žil i v době premiéry). V rámci dobrodružných filmů „ve stylu Indyho“ je Honba nicméně tím dost možná nejlepším, co kdy vzniklo. A protože žánr věnující se hledání pokladů pořád táhne (dokonce i slaboučcí Lovci pokladů umí do kin nahnat davy), bude se předělávat Zemeckisova Honba.
Gerard Butler, Katherine Heigl
Katherine Heigl a Gerard Butler ve filmu Chceš mě, chci tě (2009)
Kdo bude u toho? Předně Katherine Heigl, která má sice své slabší filmové momenty, přesto jí nelze upřít herecké schopnosti a vhodnou vzdorovitost, která byla pro původní představitelku Turner charakteristická. Její parťák? Nejistý. Dlouho byl číslem jedna Gerard Butler, ale projekt už je nějakou dobu ve výrobě, Butler má hodně práce a studio si proto hledá případnou náhradu. Tou je v současné době Taylor Kitsch, což vám možná nic neříká, ale ujal se role Gambita ve Wolverineovi a hlavně ho příští rok uvidíme ve velkofilmech Bitevní loď a John Carter of Mars. Osobně bych volil spíše Butlera, kterému půjde věřit „občas lehce ušmutlaného hrdinu“ přeci jen o něco lépe. A hlavně si už jiskřivou chemii s Heigl úspěšně ošahal povedenou komedií Chceš mě, chci tě. A Honby je tahle chemie zatraceně podstatná.
Scénář k remaku Honby za diamantem napsal Dan McDermott, který má na kontě rozporuplný sci-fi akční thriller Oko dravce. Takže těžko říct, co nás čeká. A kdo se ujme režie? To se zatím neví. Snad bude studio volit s rozumem.
Víte že?...
... Michael Douglas dostal roli v původní Honbě až poté, co jí odmítli Sylvester Stallone a Christopher Reeve? Filmové studio nechtělo Douglase, neboť se domnívalo, že jako (v té době) neznámý nepřiláká do kin dost diváků.