Zrození Planety opic bude pokračovat

Zrození Planety opic bude pokračovat
Zrození Planety opic
Studio Fox, které Zrození Planety opic zaštítilo, sice zatím nic konkrétního nevypustilo, ale je jasné, že již brzy se dočkáme oficiálního potvrzení pokračování. Aktuálně je hlavním zpovídaným režisér Rupert Wyatt, který všechny zaskočil tím, jak dobře se vypořádal s hollywoodským blockbusterem (před „Opicemi“ měl na kontě jen několik nízkorozpočtových filmů). Otázky propírají nejen podrobnosti o Zrození Planety opic, ale i možné sequely. K nim poskytl Wyatt následující odpověď:
Máme k dispozici 3000 let k prozkoumání! Je toho tolik, co by s tím šlo dělat. Třeba Olověnou vestu, akorát s lidoopi, což by bylo úžasné pokračování. A to je to, k čemu máme teď nakročeno, první pořádný střet dvou civilizací. Ironií je, že ten film je mnohem víc o útěku. Je to o opicích, které se chtějí dostat z našeho světa někam, kde se budou cítit mnohem pohodlněji.
Charlton Heston
Planeta opic (1968) | 20th Century Fox
Snad si dá Wyatt s týmem práci a ihned nezazdí to, co tak pracně obnovili. Původní Planeta opic (obrázek vlevo) z roku 1968 sice platí za kult, vše ostatní už ale bylo na hraně. Pokračování Do nitra Planety opic působilo zčásti jako nechtěná parodie (jaderná hlavice uctívaná telepatickými zmutovanými lidmi, vážně?) a další díly už byly na hraně filmového odpadu. Dokonce ani Tim Burton nedokázal v roce 2001 publikum plně přesvědčit, že má tenhle fenomén ještě právo na existenci.
Wyatt se svým týmem vzkřísil Fénixe z popela. Schválně, jak daleko s ním doletí.
Víte že?...
Původní název Rise Of The Apes (neboli Zrození opic) musel být změněn na Zrození Planety opic, neboť diváci údajně nevěděli, na jakou sérii film navazuje.