Okresní přebor vzkřísí fotbalovou legendu v celovečerním filmu

Okresní přebor vzkřísí fotbalovou legendu v celovečerním filmu
Jaroslava Pokorná (jako paní Hnátková) na hřbitově, kde film začíná.
Nedává to smysl? Takže od začátku. Před několika dny začalo na Berounsku natáčení celovečerního filmu Okresní přebor – Poslední zápas Pepika Hnátka. Film vychází z te
okresni-prebor-vzkrisi-fotbalovou-legendu-v-celovecernim-filmu-2
Režisér filmu Jan Prušinovský
levizního seriálu Okresní přebor, který vysílala televize Nova. Příznivce seriálu z prostředí vesnické kopané určitě potěší i zpráva, že za filmem stojí stejný tvůrčí tým, který měl na svědomí seriál, tj. režisér Jan Prušinovský, který spolu s Petrem Kolečkem napsal i scénář.
A kdo že je Pepik Hnátek? Legendární postava ze seriálu, trenér s licencí. Jako správnou legendu jsme ho tak zatím mohli poznat jenom z vyprávění s
okresni-prebor-vzkrisi-fotbalovou-legendu-v-celovecernim-filmu-1
Jaroslava Pokorná (jako paní Hnátková) na hřbitově, kde film začíná.
poluhráčů. První díl seriálu se totiž točí kolem trablů s tím, kam vysypat trenérův popel (což logicky vylučuje jeho živou přítomnost v dalších dílech). Pepik Hnátek tak sice ve filmu z popela vstane, ale jen skrze vzpomínky spoluhráčů.
Postavu, která pro fotbal žila a dýchala, ztvární herec Miroslav Krobot, který má s  Pepikem Hnátkem společné už to, že se na scéně jen tak nezjeví, ale když už, jde o zjevení zásadní. Vždyť kdo jiný debutoval na filmovém plátně v 54 letech (Příběhy obyčejného šílenství) a hned si odnesl Českého lva? Nemluvě o tom, že to dva roky na to dotáhl s filmem Bély Tarra, kde hrál po boku Tildy Swinton, až do Cannes.
Vidět velkého Pepika Hnátka v podání Mirosalava Krobota po boku Ondřeje Vetchého, Luďka Soboty, Jaroslavy Pokorné v roli jeho manželky a dalších bude možné v druhé polovině příštího roku.