Seriál Vyprávěj vyhrál Zlatou nymfu na festivalu v Monte Carlu!

Seriál Vyprávěj vyhrál Zlatou nymfu na festivalu v Monte Carlu!
Babička Alžběta (Nina Divíšková) představuje v seriálu Vyprávěj svědomí rodiny. Je zásadová, nekompromisní, podezíravá.
Pořadatelé si nevěděli rady s překladem seriálu do angličtiny a nakonec zvolili název Wonderfull Times tedy Báječné časy, což je poněkud paradoxní vzhledem k tomu, že rodinná sága vypráví zejméně o tuhých letech normalizace.
serial-vypravej-vyhral-zlatou-nymfu-na-festivalu-v-monte-carlu-1
Babička Alžběta (Nina Divíšková) představuje v seriálu Vyprávěj svědomí rodiny. Je zásadová, nekompromisní, podezíravá.
Vyprávěj mělo v ohni ještě dvě želízka, ale ani Svatopluk Skopal ani Nina Divíšková nedokázali své nominace v hereckých kategoriích proměnit.
serial-vypravej-vyhral-zlatou-nymfu-na-festivalu-v-monte-carlu-2
Josef Dvořák (Svatopluk Skopal) v seriálu Vyprávěj fandí hokejistům Tesly Pardubice, miluje vychlazenou plzeň a švestkové koláče své ženy.
Po červeném koberci se v Monte Carlu prošli i režisér Filip Renč, herečka Simona Stašová a herec Juraj kukura. Jejich snímek Zrozen bez porodu, který vznikl v brněnském studiu České televize, měl totiž dokonce rekordní počet nominací - v kategoriích nejlepší televizní film, nejlepší režie a nejlepší herec a herečka. Ačkoliv jejich nominace nebyly proměněny, i tak je to obrovský úspěch pro české barvy.
serial-vypravej-vyhral-zlatou-nymfu-na-festivalu-v-monte-carlu-3
Jedna z mála radostných chvilek zdravotní sestry Věry Podlipné (Simona Stašová) v kriminálním thrilleru Zrozen bez porodu. V brněnském studiu už se připravují dvě volná pokračování.
Připomeňme, že na prestižním festivalu v Monte Carlu v předchozích dekádách uspěli mj. v roce 1984 Vlastimil Brodský (za výkon ve filmu Tažní ptáci), v roce 1998 Hynek Bočan (za režii filmu Bumerang) a v roce 2001 Tatiana Vilhelmová (za výkon ve filmu Společnice).