Remake Highlandera má režiséra

Remake Highlandera má režiséra
remake-highlandera-ma-rezisera-1
Že se vyrojily dva slušné seriály je vedlejší. Dobrá ústřední myšlenka to na filmovém plátně dotáhla až k odpadu. V tomhle případě je remake nutností – legenda musí žít dál. Dlouhou dobu měl o remake zájem Justin Lin, který je po premiéře Rychle a zběsile 5 zatraceně v kurzu. V Summit Entertainment však chtějí natáčet ještě letos a ideálně příští rok vyrazit do kin. A protože má Lin plné ruce práce s Rychlou a zběsilou šestkou, musí Summit hledat jinde.
Kdo nakonec nového Highlandera natočí? Po Linově odchodu studio přemluvilo Juana Carlose Fresnadilloa, který stojí za vizuálně dravou zombieárnou 28 týdnů poté. Fresnadillo se měl původně ujmout Vrány, nakonec dal ale Horalovi přednost. Scénář rameku napsali „tatínkové“ Iron Mana Art Marcum a Matt Holloway, což dává fanouškům fenoménu určitou naději, že... no, že to bude lepší, než vše po jedničce.
remake-highlandera-ma-rezisera-2
Remake by měl na scénu vrátit Connora MacLeoda, což vede ke dvěma zásadním otázkám: Kdo si ho zahraje (i původní představitel Christopher Lambert není ve svých 54 letech tak úplně ze hry) a která skupina si vyfasuje nevděčnou pozici hudebního nástupce legendárních Queenů?
Víte že?...
... byl Highlandera utrpením nejen pro diváky, ale i své tvůrce?  Režisér Russell Mulcahy byl tak frustrovaný z toho, že byl v pozdějších fázích jeho vliv na projekt minimální, že nechtěl být uveden v titulcích. Ve smlouvě měl však zakázáno, aby jakýmkoli způsobem útočil na film před premiérou, jinak by proti němu bylo zahájeno soudní řízení. A tak zůstal v titulcích zachován. I Christopher Lambert byl z filmu znechucený, konkrétně ze změn ve scénáři. Chtěl z projektu vycouvat, ale smlouva mu to neumožnila.