Nevinná Anna Linhartová

Nevinná Anna Linhartová
Nová Anna Geislerová a naděje českého filmu - i tak bývá kritikou označována teprve šestnáctiletá herečka Anna Linhartová. V novém filmu Jana Hřebejka Nevinnost sice podala skvělý výkon, ovšem sama s ním spokojená nebyla.
Na otázku, jak na ní zapůsobily ochvalné hlasy novinářů, odpověděla: "Nepříjemně. Fakt nepříjemně, protože naprosto reálně vidím, co jsem tam odehrála v porovnání s ostatními, a myslím, že nemám být za co chválená. Navíc když je herec chválený za to, že je přirozený ve dvou scénách, je to opravdu smutné."
Linhartová ale nešetřila kritikou ani na adresu svých kolegů:  "Tady v Česku herectví stojí za houby, ale když už, tak pro herce je lepší a plnější divadlo než natáčení filmu, kde tvoří devadesát procent čekání. V divadle se ten měsíc a půl zkoušení pořád tvoří a něco nového se pak přidává i při každém představení."
Mladá studentka herectví ale přiznala, že je často zmítána mezi polárními opozity: "Mně se opravdu hodně věcí nelíbí, zato o to víc zbožňuju a vynáším do nebe věci, které se mi líbí."