Holky z kalendáře

Holky z kalendáře
Herečky Kateřina Macháčková (Život na zámku), Dana Batulková (Vrať se do hrobu) a Lenka Termerová (Děti noci) slavnostně představily kalendář aktů k divadelní hře Holky z kalendáře, o kterém jsme se v naší revue nedávno zmiňovali.
"Jsem jim nesmírně vděčná za důvěru, kterou mi projevily, protože nikdo, kdo nesundával župan uprostřed ateliéru, neví, o čem je řeč. Nervozita se střídala se sympatickým, někdy až sarkastickým humorem, který napomáhal zlehčovat celou tu nezvyklou situaci," prohlásila fotografka Ilona Sochorová, která je autorkou všech třinácti lechtivých fotografií. "Myslím, že to byla taková malá příprava na skutečnou atmosféru, která jistě nastane i při zkouškách a později i při premiéře na jevišti, i když nahota není vůbec tou primární myšlenkou scénáře. Premiéře přeji hodně štěstí a kalendáři, ať je správně pochopen a líbí se. Protože, nejde jenom o to odložit šaty, ale jak je odložíte a proč," dopnila.
Přestože se podle vlastních slov styděly, jsou aktérky s výsledkem spokojené.
"Nejhorší je první okamžik, kdy se člověk musí odhalit. Vzít si pak župan a nastylizovat se do nějaké pózy, je to nejmenší," vypráví Dana Batulková, která k nafocení snímků dlouho sbírala odvahu. Nakonec ale byla pozitivními ohlasy velice potěšena.
Kromě Batulkové, Macháčkové a Termerové se pro kalendář aktů nechaly nafotit např. Veronika Gajerová, Jitka Smutná nebo Radka Fidlerová. K zakoupení je na pokladnách pražských divadel ABC a Rokoko.
holky-z-kalendare-6
Dana Batulková, foto Městská divadla pražská, Ilona Sochorová
holky-z-kalendare-7
Lenka Termerová, foto Městská divadla pražská, Ilona Sochorová