Odhalená Dana Batulková

Odhalená Dana Batulková
Herečka Dana Batulková nafotila pod vedením fotografky Ilony Schorové sérii aktů, vázajících se k divadelní hře Holky z kalendáře. Hra vypráví příběh šesti dam z anglického venkova, které se rozhodnou v rámci charity nafotit kalendář aktů.
Přestože se podle vlastních slov při focení velmi styděla a kdyby se nevázalo k práci v divadle, nikdy by se do něj nepustila, působí 52 letá herečka na fotografiích velmi přirozeně a svůdně.
Kalendář bude od 6. prosince k prodeji přímo na pokladnách Městských divadel pražských. Kromě Dany Batulkové se na něm objeví např. Jitka Smutná, Veronika Gajerová nebo Kateřina Macháčková.
odhalena-dana-batulkova-1
Premiéra hry je naplánována na 19. března.
Foto Městská divadla pražská.

K nafocení kalendáře nás inspirovaly postavy ze hry Holky z kalendáře, jejíž premiéra je plánována na 19. března 2011 v Divadle ABC,“ prozrazuje pozadí svého nápadu Ondřej Zajíc, ředitel Městských divadel pražských a režisér inscenace, a doplnil: „V této hře se šest starších dam z anglického venkova rozhodlo nafotit kalendář aktů pro charitativní účely. Jejich čin vzbudil mediální pozornost po celém světě a vlastně odstartoval celou mánii okolo focení kalendářů aktů k té či oné příležitosti. Film a později i divadelní hra Holky z kalendáře je totiž inspirovaná skutečnou událostí.