Rodinka půjde i do kin! Ale bez premiéry

Rodinka půjde i do kin! Ale bez premiéry
Bez premiéry a jen dva měsíce
rodinka-pujde-i-do-kin-ale-bez-premiery-3
Tvůrci nechtějí dvaadevadesátiminutovou Rodinku vydávat za klasický film, protože její forma je přece jen vyloženě sitcomová, proto se rozhodli snímek pustit do distribuce jednak bez premiéry a jednak v rámci tradiční předvánoční Filmánie, kdy kina hrají jen za 50 korun. Dalším specifikem je fakt, že Rodinka bude v kinech je po omezenou dobu, ve velkých kinech v prosinci, v menších městech v lednu.
Raubířům je už čtyřicet!
rodinka-pujde-i-do-kin-ale-bez-premiery-1
Rodinka je narozdíl od filmu Taková normální rodinka z roku 2008 přímým pokračováním legendárního seriálu. Scenáristka Lucie Konečná dál rozvíjí postavy stvořené Fan Vavřincovou. Samozřejmě, mnozí už zemřeli, ale řada jich zůstává a ještě větší spousta jich přibyla.Těšit se tak prý můžeme na setkání s Pavlou, Káčou, Zdeňkem, raubíři, kterým už je čtyřicet let, i jejich partnerkami, dětmi a známými.
rodinka-pujde-i-do-kin-ale-bez-premiery-4
Čekají nás mj. odpovědi na následující otázky. Jak zplodit potomka? Kdo vyprávěl pohádky o Zelené Karkulce, Hodných jezinkých a Odbarvené Zlatovlásce? Jak dopadli Zdeněk a Káča v tanečních kurzech pro dospělé? Jaký poklad zanechala Babička rodince? Kdo Pavle krade ponožky z pračky? Jak se "raubíř" Pavel stal zámeckým pánem? Atd. atd.
Poldinky přežily!
rodinka-pujde-i-do-kin-ale-bez-premiery-2
Jednou z nejvýraznějších postav Rodinky je prý Zdeněk v podání Jaromíra Hanzlíka. Botanik v důchodu pečuje o Poldinky, pěstuje orchideje v zimní zahradě, kterou proměnil na tropy, a s vášní a citem pro katastrofu se věnuje kutilství. "Copak normální mužský simuluje tropy?" naříká Káča. A Pavla jí se stoickým klidem odpovídá: "Normální mužský, Kačenko, dokáže simulovat absolutně všechno..."
rodinka-pujde-i-do-kin-ale-bez-premiery-5
Káča Daniely Kolářové se za léta manželství přece jen poněkud změnila. Je praktičtější a po mamince převzala roli té, která se stará o chod celé domácnosti. Naopak Pavla v podání Jany Štěpánkové se prý ani trochu nezměnila, dál vládne vytříbeným smyslem pro humor, jemnou ironií a absolutním klidem, který nedokáže nabourat ani ta největší katastrofa.
Petr Forman jako jeden z dospělých raubířů se nám představí coby archeolog, který přišel o práci v Akademii věd, jenže z úřadu práce ho vyženou s tím, že je "převzdělaný". A tak mu nezbyde nic jiného než se stát zámeckým pánem.
A kdo všechno přibyl?
rodinka-pujde-i-do-kin-ale-bez-premiery-6
Zcela novou postavou je dcera Káči a Zdeňka, kterou si zahrála Lucie Vondráčková. Vychutnává si roli nastávající maminky a válčí s příliš zvědavou tchyní ("Pořád se na něco ptá, i v noci!"), kterou si s chutí sobě vlastní zahrála Naďa Konvalinková. Miláčkem štábu údajně byla Agáta Zimová, která představuje sedmiletou Pavlinu vnučku Daisy a která za babičkou přijede až z Ameriky. Vedle Petra Kostky, Františka Němce či Terezy Kostkové se můžeme těšit i na Lenku Vlasákovou v roli Pavlovy manželky, která kromě jiného musí čelit i teenagerským experimentům své dcery Manči. Mimochodem, je to právě ona, kdo po Babičce, nadšené autorce detektivek, zdědil literární sklony...