Resident Evil 4 boduje, 5ka a CGI film na cestě

Resident Evil 4 boduje, 5ka a CGI film na cestě
resident-evil-4-boduje-5ka-a-cgi-film-na-ceste-1
Že to finančně dopadlo dobře je jasné z nadpisu. Jakkoli jsou reakce na čtyřku slabé (i když je pravdou, že divácká obec je oproti kritikům výrazně spokojenější), dokázala si za pouhý víkend nastřádat celosvětově 68 milionů dolarů. Vzhledem k tomu, že stála jen 60 a je velmi pravděpodobných 200 milionů na celkových tržbách, netají se studio nadšením. Paul W. S. Anderson udržel sérii na špici herních adaptací a pětce tudíž nic nestojí v cestě (a to se kdysi Anderson dušoval, že trojka bude 100% poslední… inu, peníze neomrzí). Anderson má již prý v šuplíku nějaké nápady a Jovovich slibuje, že se nebude opakovat situace ze čtyřky, která si z předlohy zas až tak moc nebere.
Probíráme s fanoušky herní série na internetu různé možnosti, co by chtěli v pětce vidět a o jaké postavy by stáli. Pátý díl by tak měl více odpovídat předloze,“ dodává Jovovich. Doufejme, že nejde jen o plané sliby. Čtyřka, jakkoli je diskutabilní její kvalita, má s předlohou společná jen jména postav a to, že se tam sem tam courají nemrtví. To je na adaptaci dost možná nejslavnější hororové herní série proklatě málo.
Nejspíše si to myslí i v herním vydavatelství Capcom, kde ihned po premiéře Afterlife vydali prohlášení slibující pokračování CGI filmu Resident Evil: Rozklad s názvem Resident Evil: Damnation. Příběh bude plný nemrtvých a po krku jim půjde Leon S. Kennedy. Snímek by měl být uveden v roce 2012 a nikoho nejspíš nepřekvapí, že bude 3D a na rozdíl od Rozkladu by se měl podívat i do kin (zatím to však vypadá jen na omezenou distribuci).