Manifesto slibuje světové festivaly ve vašem městě

Manifesto slibuje světové festivaly ve vašem městě
Cannes v každém větším českém městě?
manifesto-slibuje-svetove-festivaly-ve-vasem-meste-2
"Ačkoliv je dobrých a úspěšných festivalových filmů čím dál tím víc, většina z nich se do kin nedostává," tvrdí Králík s tím, že momentálně biografy žijí pod diktátem 3D filmů. Proto přichází pod křídly společnosti Hollywood Classic Entertainment s distribučním projektem Manifesto, který by měl dvakrát do roka dostat do všech regionů České republiky to nejzajímavější z toho, co se ve filmovém světě za poslední měsíce urodilo.
"Manifesto je určeno potencionálnímu festivalovému divákovi, tedy někomu, kdo rád jezdí do Varů nebo chodí na Febiofest," popisuje Králík cílovou skupinu. "Při výběru filmů se snažíme o maximální žánrovou pestrost, v letošní nabídce jsme mysleli na fanoušky anime, fantasy, hudebních filmů, válečných velkofilmů, thrillerů a
melodramat."
Vdovec, rockerky, atentátníci, kouzelník i malé děti
Kluci jsou zpět (The Boys Are Back, Austrálie 2009) - Clive Owen jako sportovní novinář, který spolu se svým malým synem těžce hledají cestu zpátky do života po té, co jim na rakovinu náhle umřela jejich manželka resp. matka
The Runaways (The Runaways, USA, 2010) - Životopisný film o první dívčí rockové skupině, která se jmenovala The Runaways a kterou si holky založily už jako puberťáčky.

Muzika (Muzika, Slovensko/Německo 2007) - Koprodukční film o tom, jaké to bylo pro mladou kapelu, když chtěla v Československa na přelomu 70. a 80. let hrát "imperialistickou" hudbu. V jedné z hlavních rolí Jan Budař.
Iluzionista (The Illusionist, Francie 2010) - Animovaný film o postarším kouzelníkovi, který na jevišti tak dlouho předvádí táž osvědčená kouzla, až zjistí, že už nikoho nezajímají. Vydává se tak na dlouhou cestu za věrnou fanynkou, která navždy změní jeho život.

Goemon (Goemon, Japonsko 2009) - Film pro fanoušky Sin City, Kill Billa a asijských bojových umění se volně inspiruje legendou o Goemonovi, v níž mladý ninja Goemon zjistí, že byl jeho pán zrazen svým nejvěrnějším vazalem. Vydává se proto na cestu pomsty, která má přinést mír.

Vrah ve mně (The Killer Inside Me, USA 2010) - Údajně černější než film noir je novinka režiséra Michaela Winterbottoma o zkorumpovaném šerifovi z Texasu a jeho zástupci, zdánlivě přátelském a všeobecně oblíbeném Lou Fordovi.

Unaveni sluncem 2 - Exodus (Utomjlonyje solncem 2, Rusko 2010) - Emotivně stylizovaná freska o prvních letech velké vlastenecké války. Zatímco perzvekvovaný velitel Kotov utíká z rozbombardovaného lágru, jeho dcera Naďa se jako zázrakem zachrání z potopené lodi...
Čtyři lvi (Four Lions, Velká Británie 2008) - Černá komedie o skupině muslimských teroristů, kteří se chystají provést atentát, při kterém by měla být prolita spousta krve. Jen se nemohou shodnout, čí krev by to vlastně měla být.
Mimina (Baby(ies), Francie 2010) -  Čtyři filmové štáby současně zaznamenávají první tři roky dětí narozených
v různých částech světa. Seznamte se, Ponijao žije s dalšími třemi sourozenci v Namibii; Mari v japonském Tokiu, Hattie v San Francisku a chlapeček Bayarjargal v  Mongolsku. 
Sedm dní v sedmi velkých městech kraje
Putovní přehlídka poběží v každém kraji jeden týden. Tady je nasazení podzimní várky:
Praha a Středočeský kraj (2.- 8.9.)
Ústecký a Liberecký kraj (9.-15.9.)
Královéhradecký a Pardubický kraj (16.-22.9.)
Olomoucký a Moravskoslezský kraj (23.-29.9.)
Zlínský a Jihomoravský kraj (30.9.-6.10.)
Vysočina a Jihočeský kraj (7.-13.10.)
Plzeňský a Karlovarský kraj (14.-20.10.)