Fresh Film Fest ovládne Prahu!

Fresh Film Fest ovládne Prahu!
fresh-film-fest-ovladne-prahu-1
Soutěžit se bude ve čtyřech kategoriích - Fresh Generation je vyhrazena prvním a druhým celovečerním filmům, Hlavní soutěž patří studentské hrané i dokumentární tvorbě, Theatre Optique nabídne prostor animovaným a experimentálním studentským snímkům a v sekci Fresh Czech poměří síly čeští studenti filmových škol.
V porotách zasednou mj. herečka a loňská vítězka z Karlových Varů Martha Issová, režisérka Michaela Pavlátová, spisovatelé Jaroslav Rudiš a Petra Soukupová, přičemž ale největší hvězdou bezpochyby bude dánský scenárista a režisér Christoffer Boe, držitel řady cen z festivalů v Cannes (mj. Zlatá kamera) a Benátkách.
Lekci letos udělí Petr Zelenka
fresh-film-fest-ovladne-prahu-2
Program Mimo Soutěž nabídne tématické bloky krátkých filmů spjatých s hlavním tématem letošního ročníku - Hrdinové, krátké filmy Daniela Mulloye, retrospektivu animačního studia Rosto A.D, přičemž sekce Face 2 Face se zaměří na studenty a pedagogy vedle českých i ze slovenských a rumunských škol. Hrdinové britského krátkého filmu se představí v sekci Critics‘ Circle Choice, kterou pořadatelé připravili společně s klubem britských filmových kritiků.
Nesoutěžní program Fresh Classics uvede tradičně celovečerní filmy z celého světa, restrospektivu již zmíněného Christoffera Boeho a oblíbenou filmovou Lekci letos udělí Petr Zelenka.
Centrem Fresh Film Festu je žižkovský Palác Akropolis, promítá se v kinech Aero a Světozor, v letních kinech na Střeleckém ostrově a na Parukářce, slavnostní zakončení proběhne na Nové scéně Národního divadla. Další podrobnosti o přehlídce najdete zde.