V peřinách si 3D užijí Bílá, Roden, Balzerová i Polívka

V peřinách si 3D užijí Bílá, Roden, Balzerová i Polívka
v-perinach-si-3d-uziji-bila-roden-balzerova-i-polivka-1
Hvězdné obsazení, dvaadvacet písniček, humor, moderní 3D technologie a hlavně příběh o dobrých a zlých snech i čistírně peří, která dokáže zařídit, aby se vám zdály jen samé hezké věci - to mají být hlavní devizy muzikálu V peřinách scenáristy Miroslava Adamce (seriál Proč bychom se netopili) a režiséra F. A. Brabce (Máj), který až do konce července bude vznikat převážně v romantických kulisách jihočeského Písku.
Cestou k oltáři zazvonil mobil
"Poprvé jsem přinesl námět Peřin v roce 1989 do Československé televize, ale tehdy pohádky nikoho nezajímaly, protože jsme jednu velkou pohádku všichni žili," vzpomíná na prvopočátky projektu scenárista Adamec. Tehdy šlo ještě o televizní ateliérovou hodinovku. Posléze se k námětu vrátil, přepracoval ho a před nějakými šesti lety s ním na festivalu ve Zlíně oslovil kameramana a režiséra F. A. Brabce. Tomu se sice nápad líbil, ale protože šlo přece jenom o finančně náročnější projekt, peníze se nepodařilo sehnat a vše znovu usnulo.
Ledy se hnuly až loni. "Producent Igor Konyukov mě oslovil s otázkou, co bych chtěl dělat, že by se mnou rád spolupracoval," vzpomíná Brabec, "a já mu říkal, že bych rád točil něco pozitivního, radostného, neobtěžkaného žádnou těžkou filozofií a rychle volal panu Adamcovi, jestli je Peřina ještě volná nebo už pod ní někdo leží."
Miroslav Adamec navazuje: "Vdával jsem dceru, vedl ji k oltáři a jak už to tak bývá, zapomněl si vypnout mobil, který zazvonil v tu nejméně vhodnou chvíli. Podíval jsem se na displej, viděl F. A. Brabec a všem se omluvil, že tohle opravdu vzít musím. František mi řekl, že producentům se látka líbí a že do toho jdou. Důvod k oslavě byl rázem dvojnásobný."
3D? Dnes už ano!
v-perinach-si-3d-uziji-bila-roden-balzerova-i-polivka-2
"Musím se přiznat, že 3D filmy mi ze začátku nebyly příjemné," připouští Jiří Mádl, který si v pohádce zahraje tiskaře Karla, který rád spí, čímž, aniž by to tušil, ubližuje lidem ve svém okolí. "Nakonec jsem ale na 3D náboženství konvertoval a myslím, že je jen otázkou času, kdy konvertují všichni a kdy zmizí brýle jako poslední nepříjemnost a na 3D se budeme moct dívat bez nich."
Podobným procesem prošel i F. A. Brabec: "K 3D filmům jsem byl dlouho skeptický, až Avatar mě přesvědčil, že to jde dělat kultivovaně."
Eliška Balzerová, která ve filmu bude kromě jiného tančit hip-hop a zpívat duet s Lucií Bílou, Avatara sice viděla toliko ve 2D, ale děti ji vytáhly na 3D Alenku v říši divů a? "Bylo to krásný," směje se herečka, která si letos podmanila kina postavou extravagantní Vilmy v romantické komedii Ženy v pokušení. "Jde jen o to, abychom se na svět nedívali růžovými brýlemi, ale těmi správnými," dodává.
Lucie Bílá pro muzikál jednak nazpívala ústření píseň, která by se už od příštího měsíce měla hrát v rádiích, a jednak si ve filmu zahraje postavu "falešně hodné maminky". Čtyři dny před první klapkou nešetřila chválou. Chválila autora hudby René Rypara z kapely Support Lesbians, režiséra i celý tvůrčí tým . "Z Františkovy nabídky jsem byla nadšená, je to letitý kamarád, natočil nejhezčí klipy k mým písničkám... Moc ráda se vrátím do týmu, se kterým jsem kdysi dělala Krále Ubu."
Pohádkový 3D muzikál V peřinách by do českých kin měl dorazit v březnu 2011.