Jak jsem potkal vašeho Šmoulu

Jak jsem potkal vašeho Šmoulu
jak-jsem-potkal-vaseho-smoulu-1
Pořád si nejsem úplně jistý, jestli se mám víc těšit, nebo bát. Modrý fenomén kraloval mnoha dětským srdcím a spolehlivě se vkradl i mezi dospělé (což je na vesnici, kde je jediná ženská, docela výkon). Že nebude nejnovější dobrodružství klasické 2D, o tom v tomhle tisíciletí nepochyboval zřejmě ani ten největší optimista. Překvapením je ovšem kombinace hraného a animovaného filmu – tedy něco jako filmový Scooby-Doo. A režíruje Raja Gosnell, který ne náhodou režíroval právě Scoobyho. Ten patřil k tomu lepšímu, co se přechodů legendárních cartoonů na velké plátno týče, což dává jisté naděje. Na druhou stranu natočil Gosnell také Sám doma a Agenta v sukni. Tudíž pořád hod mincí. Nyní je známá i hlavní hvězda. A jde o zajímavé jméno.
Hlavním živým hercem se stane Neil Patrick Harris, který se proslavil po celém světě jako sukničkář Barney v populárním seriálu Jak jsem potkal vaši matku. To je rozhodně zajímavá volba a vzhledem k tomu, že má Harris čuch na ujeté projekty, svítá fanouškům původního fenoménu jiskřička naděje, že budou možná celovečerní Šmoulové za něco stát. Ať ta či tak, natáčet se začne letos v dubnu a premiéru by si měl snímek v USA odbýt 29. 7. 2011.
Víte že?...
... mezi Šmouly je jediná žena proto, že Gargamel vytvořil Šmoulinku a poslal ji do vesnice, aby narušila její chod? Nicméně neskutečná dobrota, kterou Šmoulové oplývají, změnila Šmoulinku ze zlé na dobrou.