Jarní seriálová obleva. Naprosto nečekaná!

Jarní seriálová obleva. Naprosto nečekaná!
jarni-serialova-obleva-naprosto-necekana-1
Krize, krize, krize, zaklínaly se komerční televize, proč nevysílají prakticky žádné novinky, ačkoliv jich mají natočených a připravených do vysílání víc než dost. Vymlouvaly se, že cena reklamního času je momentálně příliš nízká na to, aby se jim vyplatilo uvádět drahé novinky. Jenže... konkurence nespí, proto se musely probudit také.
Už minulý pátek nasadila Česká televize první díl hvězdně obsazeného duchařského seriálu Poste restante režiséra Karla Smyczka, kterého se Nova natolik bojí, že proti němu nasadila divácky úspěšnou sluncesenovskou trilogii Zdeňka Trošky.
Dnes startuje na Nově třetí řada původního českého sitcomu Comeback, která slibuje nová prostředí, nové hrdiny (mj. Marcelčin chorvatský manžel) i nové zápletky. Hned na úvod hrdinové přijdou o jezevce, tedy o lokál U Jezevce, Ozzák (Martin Dejdar) najednou nemá pivo a Simona (Simona Babčáková), matka vypečených dvojčat Lexy a Saši, práci. Do toho se stále hlasitěji začne mluvit o Tomášově (Tomáš Matonoha) návratu na scénu české pop music.
Pátou a údajně definitivně poslední řadu úspěšného televizního románu Pojišťovna štěstí otevře v neděli na Nově (jak jinak v tomto seriálu) tragická událost - Anna Krausová (v podání věčně těhotné Aleny Antalové) umírá. Rodinné štěstí reditele pojišťovny Tomáše Krause (Miroslav Etzler) je definitivně pryč, navíc Annin syn Ondřej (Vojtěch Kotek) smrt matky otčímovi velmi krutě zazlívá. Naštěstí jsou tu ženy nové (Jitka Schneiderová, Kateřina Winterová) a známé (Kateřina Brožová) a s nimi i (staro)nové lásky a rozchody...
jarni-serialova-obleva-naprosto-necekana-2
V pondělí odstartuje Minutou ticha druhá řada Kriminálky Anděl. Na osvědčený tým, v němž pod vedením zkušeného majora Tomečka (Martin Stropnický) operují vtipálek Oliver (Marek Taclík), lamač ženských srdcí Tomáš (David Švehlík), ledově chladná psycholožka Jana (Helena Dvořáková) a ajťácky nepraktický Ruda (Michal Novotný), čeká šestnáct nových zapeklitých případů. Druhá řada se na rozdíl od první už netočila na Slovensku ale v Čechách a hlavním hrdinům půjde v některých chvílích doslova o život.
Příští týden se na obrazovky vrátí i třicátníci Adam (Filip Blažek) a Radka (Zuzana Norisová), Petr (David Novotný) a Jana (Jitka Schneiderová) a David (David Matásek) s Karolína (Soňa Norisová), aby nám v druhé sérii Přešlapů dokázali, že omyly, úlety a chyby jsou vlastní i velmi inteligentním a finančně zabezpečným lidem.
Na soukromou kliniku asistované reprodukce nás zavede novinka Primy Zázraky života. Každodenní boj o nový život tu svádí majitel a zakladatel kliniky MUDr. Diamant (Jiří Ornest), odhodlaně mu v tom pomáhá nejen jeho dcera Eliška (Jana Plodková), ale embryolog Salač (Roman Zach), gynekolog Tichý (Igor Chmela) a anestioložka Klímová (Veronika Freimanová). Zázraky života stejně jako Přešlapy vznikly v produkci společnosti FilmBrigade, která je podepsána mj. i pod někdejším primáckým seriálem Letiště.
Pokud by vám to nestačilo, pak vězte, že řada dalších seriálů už je natočena a další se natáčejí. Těšit se výhledově můžete na příběhy z prostředí luxusního módního časopisu Dokonalý svět, kriminální seriál inspirovaný skutečným případem tzv. Berdychova gangu Expozitura, komediální seriál o venkovském fotbale Okresní přebor, seriál z prostředí taneční školy První krok, novodobou Arabelu, tedy trikový seriál pro celou rodinu nazvaný Špačkovi v síti času, komické příhody akčních důchodkyň zachraňujících krachující Cukrárnu či zatím nepojmenovaný akční seriál z prostředí hasičů.