Jacksonův film láká piráty

Jacksonův film láká piráty
jacksonuv-film-laka-piraty-1
A tak se několik českých pirátů pokusilo o vlastní úlovek. Prozatímní skóre je dva ulovení hříšníci, jeden v multikině CineStar Jihlava a druhý v multikině stejné sítě – v Českých Budějovicích. Pro pracovníky CineStaru nejde o první setkání s filmovým pirátstvím. "My už s tím máme jistou zkušenost. Předloni se stejný pokus objevil v souvislosti s jiným filmem, tenkrát to byli Simpsonovi a nahrál je student z Kaplice. Umístil je na internet a jednalo se o první případ, kdy byl pirát dopaden a odsouzen. I proto jsme se s kolegy dohodli, že budeme obezřetní, protože film o Michaelu Jacksonovi může přinést podobné problémy," říká Svatava Kopečková, ředitelka mutiplexu CineStar v Českých Budějovicích.
jacksonuv-film-laka-piraty-2
Jihlavským pirátem byla jedna z divaček, která nahrávala celou dobu film na mobilní telefon. Personál multikina ji v průběhu projekce odhalil a sledoval. Nechal návštěvnici shlédnout film do konce, aby mohla přijet policie a pachatele zadržela. Dívka nekladla žádný větší odpor a okamžitě se po projekci k činu přiznala. Druhý, „budějovický“ případ byl akčnější. Tamní divák byl podle ředitelčiných slov ze sálu slušně vyveden, namísto odevzdání se do ruky zákona ovšem napadl personál kina slzným plynem, aby se vyhnul zatčení, a utekl. "Když jsem šla volat policii, pokusil se utéct, zaměstnancům stříkl do obličeje pepřový sprej. Jeden zaměstnanec byl posléze odvezen na ošetření do nemocnice, nyní už je v pořádku," upřesňuje Kopečková. Pachatel byl na místě zatčen.
"Pokusů o nelegální jednání tohoto druhu jsme zaznamenali za poslední léta několik. Avšak poprvé registruji u jednoho filmu více pokusů v jeden den na různých místech a úplně poprvé se setkávám s tak militantním chováním pachatele, který neváhal zranit zasahující zaměstnance multikina CineStar v Českých Budějovicích. Patří jim náš obrovský dík za jejich nasazení a obětavost," říká Jan Bradáč, ředitel společnosti Falcon.