Rakeťák přistane příští týden v kinech. Prequel k Toy Story má být Star Wars pro děti

Rakeťák přistane příští týden v kinech. Prequel k Toy Story má být Star Wars pro děti
Rakeťák | Pixar
Je to jejich klenot, proto není divu, že k němu přistupují s rozvahou a velkou péčí. Takže když přišlo na to, že by chtěl Angus MacLane natočit snímek o tom, kde se vzala postava Buzze Rakeťáka, bylo jasné, že to musí stát za to.
FilmRakeťákzamíří do našich kin 16. června a divákům představí příběh, který inspiroval výrobu akční figurky Buzze Rakeťáka. Lidský Buzz je mladý astronaut, který je spolu se svým velitelem a zbytkem posádky opuštěn na nepřátelské planetě a musí najít cestu napříč vesmírem a časem, aby porazil nepřítele – císaře Zurga, kterého známe ze snímku Toy Story 2, a vrátil se i s ostatními domů.
Rakeťák
Rakeťák | Pixar
Rakeťák je již dvacátým šestým celovečerním snímkem studia Pixar. A jak to tak bývá, autoři snímku nenechali nic náhodě. Od počátku bylo jasné, že nepůjde jen o kvalitní originální příběh, ale i o to, aby byl dokonalý také po technické a pokud možno i odborné stránce. Návštěva NASA je tak nemohla minout. Animátoři tu nasávali vše – atmosféru, zkušenosti, prostředí, poznatky, mluvu... Se snímkem rovněž pomáhali astronauti Tom Marshburn a Kjell Lindgren. Přispívali nejen radami, ale provedli animátory vesmírným centrem, ukázali jim řídicí středisko a laboratoře, zasvětili je do procesu výroby skafandrů, vysvětlili, jaká se požívají tlačítka, závity a další prvky. Jako třešničku na dortu si směli prohlédnout i model ubikací na ISS.
Režisér MacLane se netají tím, že od mládí miluje Star Wars. Jednalo se o první sci-fi film, který viděl, po něm následovala řada dalších, které ovlivnily jeho dětství. Nyní natočil vlastní sci-fi snímek a vložil do něj nejen veškerý obdiv k tomu žánru, ale i to, co ho trápilo od prvního okamžiku, když spatřil první Toy Story. Co to bylo za film, který Andy viděl a na jehož základě vytvořili figurku, ze které byl tak nadšený? Změnil Andyho život, byly to jeho Star Wars. První vesmírné dobrodružství, které ho chytlo za srdce.
Rakeťák
Rakeťák | Pixar
Proto chtěl mít Angus MacLane všechno perfektní a požadoval, aby snímek působil více jako skutečný sci-fi kinofilm než jen jako pěkná animovaná pohádka pro děti. K dispozici měl tu nejlepší animační techniku současnosti a hodlal ji využít. Jak moc se mu po povedlo, se můžete přesvědčit příští týden v kině.