Top kina ČR: Vyšehrad pokořil metu půl milionu diváků. Aktuálnímu žebříčku dál vládne Doctor Strange

Top kina ČR: Vyšehrad pokořil metu půl milionu diváků. Aktuálnímu žebříčku dál vládne Doctor Strange
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství | če
5. ŽENY A ŽIVOT (Česká republika)
Ženy a život
Ženy a život | Bohemia Motion Pictures
tržby 873 tisíce Kč / návštěvnost 6522 diváci / 154 kin
Premiéra na pátém místě, další z romantických tuzemských komedií neutržila ani milion korun v rámci tržeb (statistiky zveřejňuje Unie filmových distributorů). Petr Zahrádka natočil film, na němž je už od zveřejnění upoutávky vidět, že bude plný stereotypů míjejících se se skutečností (žena za volantem a další nejapnosti, které mají zřejmě působit jako humor). Výsledek tržeb a návštěvnosti naprosto zasloužený.

4. JEŽEK SONIC 2 (USA)
Ježek Sonic 2
Ježek Sonic 2 | Paramount Network
tržby 1 milion 58 tisíc Kč / návštěvnost 6694 diváci / 85 kin
Ti, co v devadesátkách pařili na konzolích SEGA, dobře znají Ježka Sonica. V českých kinech se druhému filmu s tímto rychlým zvířátkem daří dobře, za sedm víkendů od premiéry komedii vidělo přes 290 tisíc diváků, kteří za vstupenky utratili téměř 46 milionů korun. Celosvětově má druhý Ježek Sonic na kontě přes 355 milionů dolarů, čímž překonal tržby jedničky (319 mega, statistiky přináší web Box Office Mojo).

3. PO ČEM MUŽI TOUŽÍ 2 (Česká republika)
Po čem muži touží 2
Po čem muži touží 2 | Fénix Film
tržby 1 milion 542 tisíce Kč / návštěvnost 8911 diváků / 83 kin
Téměř měsíc se v tuzemských sálech promítá komedie Po čem muži touží 2. Na kontě má 175 tisíc diváků, tržby činí téměř 29 milionů korun. Režisér Rudolf Havlík tak na úspěch jedničky (vidělo ji přes půl milionu diváků a divaček) nenaváže. Na první desítku komerčně nejúspěšnějších titulů roku 2022 v rámci českých kin to rozhodně nevypadá.

2. VYŠEHRAD: FYLM (Česká republika)
Vyšehrad: FYLM
Vyšehrad: FYLM | GangBang Production
tržby 3 miliony 455 tisíc Kč / návštěvnost 20 295 diváků / 134 kin
Lavi, to je jinačí liga. Filmový Vyšehrad pokořil metu půl milionu diváků (aktuálně jich má na kontě 523 tisíc) a v rámci tržeb si tvůrci přišli skoro na devadesát „míčů“. Vzhledem k sestupné tendenci návštěvnosti to už Lavimu dlouho střílet nebude, teď už nezbývá než čekat, jak se bude dařit konkurenci. Do konce roku 2022 zbývá sedm měsíců a pár adeptů, kteří by Vyšehrad mohli překonat, by se našlo (druhý Avatar, Thor: Láska jako hrom, Top Gun: Maverick).

1. DOCTOR STRANGE V MNOHOVESMÍRU ŠÍLENSTVÍ (USA)
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství | Marvel Studios
tržby 9 milionů 894 tisíce Kč / návštěvnost 56 011 diváků / 149 kin
Druhé prvenství v řadě si odnáší druhý Doctor Strange. Temná marvelovka, kde je možné naprosto cokoliv, má na kontě přes čtvrt milionů diváků a 44 miliony korun v rámci tržeb. Mimořádný úspěch komiksovka sklízí v USA, kde za necelé dva týdny od premiéry do kasy producentů připlulo 291 milion dolarů. Celosvětově film utržil 688 mega, přičemž jednička z roku 2016 má na kontě 677 milionů dolarů. Tohle se Marvelu povedlo.
Na co aktuální žebříček výrazně poukazuje? Že má šanci na úspěch především filmová série, snímek, který má na co navázat. Do kina přijde na svou značku či fenomén (Laviho Vyšehrad) i mladé publikum.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.