Brno opět ukáže svého japonského ducha. Čekejte pořádnou anime a cosplay jízdu

Brno opět ukáže svého japonského ducha. Čekejte pořádnou anime a cosplay jízdu
Cosplayeři na Animefestu 2019 | Hellymax
Poprvé se konal již v roce 2004, kdy jej navštívily dvě stovky lidí. V průběhu let se ale stal natolik oblíbeným, že se na jeho poslední ročník v roce 2019 podívalo přes sedm tisíc návštěvníků. Pak ho ale dostihla pandemie koronaviru a striktní vládní nařízení. Animefest se tak po dvouleté odmlce vrací a dveře brněnského výstaviště se milovníkům japonských anime, fantasy a her otevřou již v pátek 20. května v 16 hodin.
Organizátoři varují před dlouhými frontami, a tak na webu zveřejnili návod na rychlé a bezpečné odbavení vstupenek. Těm, kteří si koupili lístky přes internet, nabízí možnost jejich vyzvednutí již ve čtvrtek mezi 16. a 18. hodinou, dále pak v pátek od 10 do 13 hodin. Festival bude trvat do nedělních odpoledních hodin a nabízí řadu zajímavých aktivit.
brno-opet-ukaze-sveho-japonskeho-ducha-cekejte-poradnou-anime-a-cosplay-jizdu-15
brno-opet-ukaze-sveho-japonskeho-ducha-cekejte-poradnou-anime-a-cosplay-jizdu-14
Oficiální program začne v pátek v 18 hodin a poběží do půlnoci, v sobotu se první sály otevřou již v 8 hodin a v neděli vše skončí ve tři hodiny odpoledne. Již v pátek si budou cosplay nadšenci moci poslechnout přednášku Leny na téma „cosplay focení – lokace, fotografové, příprava a vše s tím spojené“. Ukáže, jak tvrdá dřina se ukrývá pod výsledným produktem, a dokáže, proč je celý postup komplikovanější, než jste si mysleli. Kromě cosplaye se ale budete moci dozvědět například něco o Japonsku a jak v něm přežít. Během soboty a neděle si budete moct zahrát ve videoherní zóně, potěšit se nákupem fanouškovského merche, zúčastnit se workshopů, přednášek, historických japonských představení či cosplay soutěží.
Animefest nabízí opravdu bohatý program, který vás rozhodně neomrzí. Pokud tedy stále nevíte, co si naplánovat, zajeďte se podívat do Brna. I ve městě bude možné narazit na řadu zajímavých kostýmů nejen s japonskou tematikou.
brno-opet-ukaze-sveho-japonskeho-ducha-cekejte-poradnou-anime-a-cosplay-jizdu-2
brno-opet-ukaze-sveho-japonskeho-ducha-cekejte-poradnou-anime-a-cosplay-jizdu-16