Soutěž cosplayerů, besedy i autogramiády. Co dalšího letošní Comic-Con Prague nabídl?

Soutěž cosplayerů, besedy i autogramiády. Co dalšího letošní Comic-Con Prague nabídl?
Cosplayerka Lena během pátečního rozhovoru pro TV Nova | Eva Hlavatá
Letošní Comic-Con stál opravdu za to. Zatímco minulé ročníky byly pro organizátory stále velkou neznámou, a jakmile doladili jednu věc, pokazila se jiná, tento rok už všechno vypadalo naprosto vymazleně. Program se zdál pestřejší a zajímavější než dříve. No posuďte sami. Již první den se návštěvníci mohli setkat hned s několika slavnými zahraničními herci. Byly mezi nimi například hvězdy ze seriálu Hra o trůny: Tom Hopper (Dickon Tarly), Finn Jones (Ser Loras Tyrell) a vůbec nejstarší host Comic-Conu Julian Glover (Grand Maester Pycelle). Právě ten dokázal celý hlavní sál, jenž mimochodem praskal ve švech, skutečně rozesmát. Podělil se o několik veselých příhod nejen z natáčení seriálu. Díky jeho charismatu se z besedy snadno odcházelo s úsměvem na rtech.
soutez-cosplayeru-besedy-autogramiady-co-dalsiho-letosni-comic-con-prague-nabidnul-2
soutez-cosplayeru-besedy-autogramiady-co-dalsiho-letosni-comic-con-prague-nabidnul-3
Další velice zajímavou událostí bylo například nedělní setkání s představitelkou čarodějky a asistentky magizoologa Newta Scamandera Bunty, již hrála Victoria Yeates, a Aberfortha, bratra Albuse Brumbála, jehož ztvárnil Richard Coyle. Obě postavy pocházejí z nejnovějších Fantastických zvířat: Brumbálova tajemství, jež můžete právě vidět v kinech. Právě to bylo nejspíš jedinou slabou stránkou jinak zajímavé a milé besedy. Hned v úvodu se totiž moderátorka obecenstva zeptala, kdo ještě film neviděl. Poté, co se zvedlo asi deset rukou, musela herce a herečku varovat, aby se vyhnuli jakýmkoliv spoilerům. To byla škoda, poněvadž mohly zaznít peprné poznámky k celému natáčení a ději.
soutez-cosplayeru-besedy-autogramiady-co-dalsiho-letosni-comic-con-prague-nabidnul-29
soutez-cosplayeru-besedy-autogramiady-co-dalsiho-letosni-comic-con-prague-nabidnul-31
soutez-cosplayeru-besedy-autogramiady-co-dalsiho-letosni-comic-con-prague-nabidnul-33
Oba hosté se během besedy rozpovídali o svých postavách. Primárně o tom, co všechno se o nich ještě budeme moci dozvědět v budoucnosti. Oba charaktery mají prý ještě hodně co nabídnout. Victoria Yeates navíc prozradila něco o vztahu Bunty a Mloka. Z filmu je totiž očividné, že je do něj zamilovaná, zatímco on její city neopětuje. Bunty je ale natolik přející, že upřednostní jeho blaho před svým a vztah s Tinou Goldstein mu přeje.
Sobotnímu dni dominoval kromě dalších besed, například s Bernardem Hillem (Théoden z Pána Prstenů), také soutěžní PragoCosplay. Letos se na jevišti „utkalo“ patnáct soutěžících s propracovanými kostýmy. Celé soutěžní dvouhodince však dominovaly komediální scénky. Soutěžící se očividně rozhodli letošní pochmurné jaro něčím rozveselit. A povedlo se jim to. Hlavní cenu, což byl nejnovější model mobilního telefonu od společnosti Samsung, si za svůj perfektní kostým a legrační scénku odnesla cosplayerka Cosplay Hadr, která se objevila jako Witch-king z Angmaru (Pán prstenů). Publiku ukázala, jak těžké je bojovat s hobity, když vám do brnění vletí moucha. Dokázal by tento drobný hmyz spasit svět před zlými silami? Podle této mladé české cosplayerky ano.
soutez-cosplayeru-besedy-autogramiady-co-dalsiho-letosni-comic-con-prague-nabidnul-16
vítězný kostým Pragocosplay | Eva Hlavatá
Jestli se ale mezi návštěvníky našel někdo, kdo neholduje soutěžím, besedám, přednáškám ani workshopům, stále zbývala spoustu atrakcí. Letos byl lepší výběr i ve stáncích s merchem. Prostory multiarény nabízejí vskutku unikátní možnosti, takže se sem kromě všeho výše uvedeného vlezla jak herní zóna, nejrůznější kostýmové výstavy ze slavných filmů a seriálů, například ze Star Treku, tak i nákupní zóna a několik prostor s občerstvením. Podle pravidel multiarény je totiž zakázané přinášet s sebou vlastní jídlo a pití, vše je tedy zapotřebí koupit na místě.
soutez-cosplayeru-besedy-autogramiady-co-dalsiho-letosni-comic-con-prague-nabidnul-39
soutez-cosplayeru-besedy-autogramiady-co-dalsiho-letosni-comic-con-prague-nabidnul-38
Své si zde zkrátka našli jak děti a teenageři, tak i jejich rodiče a prarodiče. Ti mohli své ratolesti „odložit“ v herní zóně a nechat je zúčastnit se nejrůznějších turnajů ve videohrách, například v League of Legends. Malí tedy měli na několik hodin o zábavu postaráno a rodiče se mohli procházet po areálu, navštěvovat přednášky svých oblíbenců nebo se s nimi fotit a účastnit se autogramiád.
Na závěr mám pravděpodobně příjemnou informaci pro všechny moravské fanoušky. Letos na podzim se bude v Brně konat Comic-Con Junior, jenž bude zaměřený především na dětské návštěvnictvo. Organizátoři ale několikrát zdůraznili, že si zde zábavu najdou všichni.
soutez-cosplayeru-besedy-autogramiady-co-dalsiho-letosni-comic-con-prague-nabidnul-27
soutez-cosplayeru-besedy-autogramiady-co-dalsiho-letosni-comic-con-prague-nabidnul-6