Prequel Hry o trůny uvedl datum premiéry. Střetne se s Pánem prstenů

Prequel Hry o trůny uvedl datum premiéry. Střetne se s Pánem prstenů
Rod draka | HBO
HBO se tak rozhodla předběhnout Pána prstenů: Prsteny moci od Amazonu, jenž si premiéru odbude jen o pár dnů později – 2. září. Coby prequelové rozšíření populární fantasy značky, navíc s puncem nejdražšího seriálu historie, je největším konkurentem Rodu draka.
Desetidílná série svěřená nepříliš známému Ryanu J. Condalovi se podívá do historie rodu Targaryenů, z nějž pochází jedna z nejdůležitějších postav Hry o trůny. Daenerys (Emilia Clarke) byla posledním známým potomkem svrhnutého panovnického domu a pokusila se o znovunastolení jeho vlády. Rod draka naopak prozkoumá tu část fiktivních dějin, kdy rodina jezdců na dracích fantasy říši Západozemí ovládla. V sérii se objeví Matt Smith, Olivia Cooke, Paddy Considine nebo Rhys Ifans.
prequel-hry-o-truny-uvedl-datum-premiery-stretne-se-s-panem-prstenu
Rod draka | HBO
Značka Hry o trůny je v tuto chvíli v nejisté pozici. Možná největší televizní fenomén druhé dekády zatím na HBO přinejmenším z marketingového hlediska nenašel nástupce, nicméně divácké zklamání z osmé řady vyvolává nejistotu ohledně toho, jestli je o pokračování série vůbec zájem. Například magazín Newsweek označil konec Hry o trůny za druhý nejhorší v historii, jehož „překonal“ pouze Dexter. Jiná média byla ještě méně shovívavá. V tuto chvíli je Hra o trůny v povědomí veřejnosti spojena hlavně s tímto problémem. Nastává tedy paradox, že prequel nejúspěšnější značky stanice HBO vstupuje na trh tak trochu jako černý kůň.
Kvalitu by měla zajistit účast spisovatele G. R. R. Martina. Když se Hra o trůny koncem čtvrté série oddělila od jeho předloh, publikum začalo vnímat pokles v kvalitě až k pověstnému krachu osmé série. HBO tedy dělá vše pro to, aby dala najevo, že se práce spisovatele tentokrát hodlá držet zuby nehty. Samotný Martin napsal v březnu na svém blogu, že práci na Rodu draka i dalších spin-offech Hry o trůny ve fázi preprodukce (zmínil například projekt rozpracovaný s showrunnerem Říma Brunem Hellerem) věnuje maximum pozornosti.
prequel-hry-o-truny-uvedl-datum-premiery-stretne-se-s-panem-prstenu-1
Rod draka | HBO
Ne každý je však z angažmá G. R. R. Martina nadšený, především pak příznivci stále nedokončené knižní série Písně ledu a ohně. Spisovatel proslulý notorickým odkládáním dokončení předposledního dílu tím totiž ještě víc rozředí svou pozornost. Ve stejném postu přiznal, že v roce 2021 postoupil o menší kus než v roce 2020. Ačkoliv se stále věří, že Vichry zimy dřív nebo později opravdu vyjdou, pravděpodobnost, že by Martin osobně zvládl svou sérii i zakončit, je povážlivě malá, což mnoho fanoušků naplňuje bezmála zoufalstvím.
Jestli jim spraví chuť Rod draka a jestli má HBO šanci proti vlajkové lodi Jeffa Bezose, se dozvíme na konci léta.