První dojmy: Neužil a Langmajer zahodili brusle a chopili se házenkářských míčů. Jaká je Národní házená?

První dojmy: Neužil a Langmajer zahodili brusle a chopili se házenkářských míčů. Jaká je Národní házená?
Národní házená | Voya
V centru příběhu je skupina přátel, která v roce 1998 vyhrála mistrovský titul v národní házené. Sláva ale pominula a z oblíbených sportovců TJ Sokol Nejdek se stala banda ztroskotanců, která neví, co se svým životem. Kapitán týmu Hugo (Martin Pechlát) je tělocvikářem na místní základní škole, Jistič (Michal Suchánek) se živí odvozem uhynulé zvěře, Pučma (Václav Neužil) žije s matkou, pokrývačské řemeslo neprovozuje, noci propaří a druhý den vstává až odpoledne, Fery (Jakub Špalek) je vyučený opravář televizorů, takže ani on nemá v dnešní moderní době do čeho píchnout a celé dny profláká v manželčině kadeřnictví, Vladěna (Petr Vršek) se živí jako řidič sanitky, manželka ho vyhodila z domu a zakázala mu styk se synem a Síra (Jiří Langmajer) má sice dobrou práci, ale jeho již roky nevyjasněný konflikt s Hugem ho deptá. Z letargie všedních dnů vytrhne tuhle partičku pozvánka na veteránské klubové mistrovství na Slovensku. S vidinou obnovy zašlé slávy se rozhodnou jít do toho a začít s tréninkem...
Miňonka
hodnocení: 60 %
Seriál Národní házená je z větší části projektem Michala Suchánka, který se nejenom ujal jedné z hlavních rolí, ale je pod seriálem podepsaný i jako scenárista a spolu s Vladimírem Skórkou ho i režíroval. Sám uvádí, že by na seriálu nic neměnil, ale jak moc bude úspěšný, rozhodnou diváci. Proti Národní házené totiž stojí silní hráči v podobně již zmíněného Okresního přeboru a Lajny.
prvni-dojmy-neuzil-a-langmajer-zahodili-brusle-a-chopili-se-hazenkarskych-micu-jaka-je-narodni-hazena
Národní házená | Voyo
Srovnání s Lajnou se Národní házená nevyhne ani kvůli účasti Neužila, Langmajera a Suchánka, kteří hrají v obou seriálech. A hned na úvod je třeba říci, že v porovnání s Lajnou a Okresním přeborem je Národní házená zatím slabší. Ne že by nebyla vtipná (několik hlášek se skutečně povedlo), ale děj se teprve rozjíždí a s míčem pánové zatím nic nepředvedli. Velkým plusem ale je, že se v seriálu najde úplně každý, kdo se někdy věnoval nějakému kolektivnímu sportu.
Národní házená je nenáročná televizní podívaná, jejímž jediným cílem je pobavit publikum obyčejným suchým humorem, který zná většina mužů ze sportovních šaten (ano, skutečně v tomto případě mužů, neboť ženy se přeci jen hecují a baví ve sportovních šatnách jinak) nebo vzájemného špičkování s kamarády. Je to vulgární, vtipné, místy trapné, ale přesně takové, jak to známe.
Velkou výhodou seriálu je ale i to, že připomíná čistě český sport, který vznikl již v roce 1905 a řada diváků a divaček si o něm jistě bude zjišťovat další informace.
Michal Suchánek (I)
Národní házená | Voyo
Roman Freiberg
hodnocení: 60 %
Národní házená je sympatickým přírůstkem do žánru sportovních komediích, v nichž mnohem více než o titulní sport jde o (nepříliš duchaplné) hlavní hrdiny a jejich vzájemnou chemii. A v tomto ohledu seriál zatím funguje obstojně. Bývalí profesionální házenkáři jsou skvěle obsazení a každý z nich představuje trochu jiný typ životního ztroskotance. Zábavní jsou ale všichni a dohromady tvoří solidně sehranou partu, s níž je příjemné trávit čas.
Nejde o žádný milník, který by dokázal spustit vlnu podobně laděných děl – spousta takových už totiž existuje jak v zahraničí, tak i u nás. Jako nenáročná oddechovka určená publiku, jemuž není cizí trochu ostřejší a vulgárnější druh humoru, je ale tenhle projekt prostý zásadnějších nedostatků.
Filip Kaňkovský
Národní házená | Voyo
Na publikum čeká celkem osm třicetiminutových epizod, ve kterých se vedle zmíněného obsazení objeví i Veronika Žilková, Jitka Schneiderová, Linda Rybová, Marek Taclík, Filip Kaňkovský, Luboš Veselý, Sára Rychlíková, Berenika Suchánková a další. Premiéru má Národní házená vždy v pátek na Voyo.
Dále se můžete podívat na žebříček nejlepších seriálů na Voyo.