Top kina ČR: Novinky pohořely. Betlémské světlo pohasíná

Top kina ČR: Novinky pohořely. Betlémské světlo pohasíná
Nejhorší člověk na světě | Aerofilms
5. TAJEMSTVÍ STARÉ BAMBITKY 2 (Česká republika)
Tajemství staré bambitky 2
tržby 2 miliony 10 tisíc Kč / návštěvnost 14 577 diváků / 155 kin
Pětici komerčně nejúspěšnějších titulů víkendu otevírá na pátém místě Tajemství staré bambitky 2. V kinech je druhý měsíc a za tu dobu si vede solidně, pohádku už vidělo téměř 315 tisíc diváků, kteří za vstupenky utratili 46 milionů korun. Největší hit přelomu letošní zimy a jara v rámci českých kin, na který se nechytá ani snímek na čtvrtém místě.

4. UNCHARTED (USA)
Uncharted
tržby 2 miliony 110 tisíc Kč / návštěvnost 12 177 diváků / 60 kin
Ano, řeč je o adaptaci slavné videoherní série Uncharted. Za necelý měsíc a půl má film s Tomem Hollandem v hlavní roli na kontě 220 tisíc diváků a téměř 37 milionů korun v rámci tržeb. Celosvětové tržby činí 337 milionů dolarů. Odhadovaný rozpočet představuje 120 mega. Tvůrci nejsou ve ztrátě a z nejnovějšího příspěvku k prokletému žánru videoherních adaptací není ani hit, ani propadák.

3. BETLÉMSKÉ SVĚTLO (Česká republika)
Betlémské světlo
tržby 2 miliony 118 tisíc Kč / návštěvnost 13 070 diváků / 173 kin
Betlémské světlo Zdeňka, Jana a Františka Svěrákových se propadlo na třetí místo. Desátý celovečerní hraný film Jana Svěráka pojednává o postarším spisovateli (otec Zdeněk) s rozdělanými povídkami a postavami v šuplíku, které ne a ne dopsat. Odpovědí na otázku, co vězí za mimořádným nezájmem o nový Svěrákovic film, je hned několik. Může to být minutí se s cílovou skupinou (novinka cílí na mladé), případně strachem starších diváků jít do kina kvůli doznívající pandemii covidu. Skóre 53 498 diváků a 8 milionů korun za dva víkendy v českých kinech je nicméně na značku Jan a Zdeněk Svěrákovi mimořádně žalostné.

2. PROMĚNA (USA)
Proměna
tržby 2 miliony 942 tisíce Kč / návštěvnost 19 273 diváci / 162 kin
Betlémské světlo přeskočila nejnovější pixarovka pojednávající o jedné nevšední teenagerce. Za dva víkendy má animák cílící především na mladé dívky a jejich rodiče na kontě 50 tisíc platících a 7,6 milionů v rámci tržeb. Ve světě zatím Proměna posbírala něco málo přes 8 milionů dolarů, přičemž na velkých trzích běží v rámci VOD platformy Disney+, kde kralovala prvním třem dnům promítání.

1. THE BATMAN (USA)
tržby 4 miliony 767 tisíc Kč / návštěvnost 26 936 diváků / 120 kin
Třetí víkend a potřetí první. The Batman s Robertem Pattinsonem vládne dál. Na kontě má 171 tisíc diváků a 30 milionů korun, což z filmu prozatím činí čtvrtý komerčně nejnavštěvovanější titul letošního tuzemského roku. Celosvětově si komiksový mstitel z Gothamu přišel na 598 milionů dolarů, z čehož více než polovinu (300 milionů) zajistili návštěvníci kin v USA.
Nejhorší člověk na světě
Nejhorší člověk na světě | Aerofilms
Ze čtvrtečních novinek se do žebříčku Top 20 dostalo celkem pět novinek, ani jedna však neskončila v první pětce. Nejlépe se umístil nový akční výplach Michaela Baye s názvem Ambulance na sedmé příčce (715 tisíc korun v rámci tržeb, návštěvnost 4015 diváků). O příčku níž skončilo norské komediální drama Nejhorší člověk na světě ucházející se o dva Oscary (za scénář a neanglicky mluvený film). Na mimořádně zdařilou vztahovku vyrazili do 51 tuzemského kina 4363 diváci. Za vstupenky utratili 644 tisíce korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.