Top kina ČR: Hollywood ostrouhal. Nejvíc se chodilo na Přání Ježíškovi

Top kina ČR: Hollywood ostrouhal. Nejvíc se chodilo na Přání Ježíškovi
Přání Ježíškovi | Bioscop

5. VENOM 2: CARNAGE PŘICHÁZÍ (země vzniku: USA)

Venom 2: Carnage přichází
Tržby 1 milion 134 tisíc Kč / návštěvnost 6 634 diváků / 64 kin
Šestý týden se mezi komerčně nejúspěšnějšími tituly drží druhý Venom s tváří Toma Hardyho. Temně pojatou komiksovku za tu dobu vidělo přes 308 tisíc diváků, kteří v pokladnách kin nechali 53 milionů korun. Celosvětově má Venom 2: Carnage přichází na kontě prozatím 454 milionů dolarů (jednička má na kontě 856 mega). Uvidíme, kdy a kde se Venoma dočkáme příště.

4. KAREL (Česká republika)

Karel: trailer | Bontonfilm
Tržby 1 milion 140 tisíc Kč / návštěvnost 7 754 diváků / 119 kin
O týden déle než druhý Venom je v českých kinech snímek Karel pojednávající o kariéře a posledních měsících života populárního zpěváka Karla Gotta. Stále se promítá ve velkém počtu kin po celé republice, celkově má na kontě 374 tisíce diváků a téměř 57 milionů korun v rámci tržeb, což je víc než v případě pětadvacátého filmu s Jamesem Bondem v hlavní roli. Snímek Není čas zemřít vidělo 355 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 65 milionů korun. Karel by se mohl dostat do pomyslných top 5 letošního roku.

3. DUNA (USA)

Duna
Tržby 2 miliony 69 tisíc Kč / návštěvnost 10 912 diváků / 79 kin
Pátý víkend v českých kinech a aktuálně třetí příčka pro Dunu Denise Villeneuvea. První film ze série o pouštní planetě Arrakis přitáhl do českých kin lehce přes čtvrt milionu diváků a divaček, což je solidní výsledek. Tržby činily přes 45 milionů korun. Celosvětově Duna utržila 365 milionů dolarů a fandom se již těší na druhý film, jehož natáčení bylo potvrzeno nedlouho po premiéře první Duny.

2. ETERNALS (USA)

Eternals
Tržby 2 miliony 766 tisíc Kč / návštěvnost 15 600 diváků / 91 kin
Nová marvelovská týmovka Eternals se drží na druhé příčce, ale zájem o ni výrazně upadá (oproti předchozímu víkendu zaznamenaly statistiky pokles o 40 procent). Za tři víkendy od premiéry hvězdně obsazený snímek pojednávající o komiksových bozích, polobozích a lidech vidělo jen 119 tisíc lidí, kteří v pokladnách nechali 21 milionů korun. Ani celosvětově to není žádný producentský med, Eternals mají na kontě prozatím pouhých 336 milionů dolarů, přičemž odhadovaný rozpočet činil 200 mega.

1. PŘÁNÍ JEŽÍŠKOVI (Česká republika)

Přání Ježíškovi
Tržby 4 miliony 664 tisíc Kč / návštěvnost 28 842 diváků / 133 kin
Tuzemská předvánoční romantika inspirovaná polským snímkem Noc plná zázraků (2011), který napodobil Lásku nebeskou (2003), ovládla podruhé za sebou žebříček. Přání Ježíškovi měl k dispozici nejvyšší počet kin a za necelé dva týdny film vidělo lehce přes 100 tisíc diváků. Tržby přesáhly 15 milionů korun. Dá se čekat, že „Ježíšek“ brzy předběhne Eternals, ale na bůhvíjaké komerční žně to nevypadá ani u tohoto vítěze, který v nejbližších týdnech nedostane žádného silnějšího vyzyvatele.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.