Top kina ČR: Zvítězili, ale neoslnili. Marvel představil komiksové bohy

Top kina ČR: Zvítězili, ale neoslnili. Marvel představil komiksové bohy
Eternals | Marvel Studios
5. ADDAMSOVA RODINA 2 (země vzniku: USA, Kanada, Velká Británie)
Addamsova rodina 2
Tržby 1 milion 682 tisíc Kč / návštěvnost 10 766 diváků / 93 kin
Dušičkové období mělo "dojezd" i o listopadovém víkendu, když na pátém místě skončil druhý film s animovanou Addamsovou rodinou. Snímek za necelé dva týdny vidělo necelých 35 tisíc diváků, kteří za vstupenky utratili lehce přes 5 milionů korun. Smutný trend nicméně trvá, na animáky a rodinné filmy se do kina moc nechodí. Covidová pandemia se postarala o to, že lidé sledují tyto žánrové snímky z domova.

4. VENOM 2: CARNAGE PŘICHÁZÍ (USA)
Venom 2: Carnage přichází
Tržby 2 miliony 99 tisíc Kč / návštěvnost 13 724 diváků / 68 kin
Čtvrtý víkend se mezi komerčně nejúspěšnějšími tituly drží komiksový antagonista Venom spolu se svým druhým celovečerákem. Toma Hardyho už vidělo téměř 290 tisíc diváků, kteří za lístky zaplatili přes 48 milionů korun. Jednička s Venom celosvětově utržila přes 850 milionů dolarů, přičemž aktuálně uváděná dvojka je zatím na 424. Což není vzhledem ke covidové situaci vůbec špatné.

3. KAREL (Česká republika)
Karel: trailer | Bontonfilm
Tržby 2 miliony 369 tisíc Kč / návštěvnost 15 611 diváků / 149 kin
Filmové rozloučení s Karlem Gottem se do českých kin dostalo až dva roky po autorově skonu. Intimní portrét zlatého slavíka se stále promítá v mimořádném počtu kin a sálů a na kontě má prozatím téměř 340 tisíc diváků. Tržby činí přes 51 milionů korun. Bilance bude stačit na Top 10 letošního roku, ale na pomyslné medailové pozice se Karel s největší pravděpodobností nedostane.

2. DUNA (USA)
Duna | Vertical Entertainment
Tržby 4 miliony 315 tisíc Kč / návštěvnost 23 477 diváků / 77 kin
Nejnovější filmové zpracování knižní Duny Franka Herberta se v tuzemských kinech promítá třetí víkend, zájem o film opadá (ostatně jako o většinu dalších snímků), přičemž prozatím tenhle první opus série Denise Villeneuvea vidělo lehce přes 200 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 37 milionů korun. Celosvětově prozatím Duna utržila 330 milionů dolarů a studio už oznámilo pokračování.

1. ETERNALS (USA)
Eternals
Tržby 8 milionů 663 tisíc Kč / návštěvnost 50 866 diváků / 184 kin
Nová marvelovská týmovka inspirovaná mýty o antických bozích i lidech skončila nepřekvapivě první. Důležitější jsou však statistiky, které neosnily. Do 184 dorazilo necelých 51 tisíc diváků. Už řada recenzí na film, který má MCU dostat do jiných sfér, byla rozpačitá. Uvidíme, zda si diváci k novým superhrdinům najdou cestu. V USA Eternals otevřeli za 70 milionů dolarů (Black Widow otevírala za 80) a celosvětově mají na kontě 161 mega. Terno jako v případě série s Avengers z toho rozhodně nebude. Ale nechme se překvapit.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.