Dlouho odkládaný Comic-Con Prague sotva skončil a už brzy začne znovu. Je skutečně úspěšný?

Dlouho odkládaný Comic-Con Prague sotva skončil a už brzy začne znovu. Je skutečně úspěšný?
Comic-Con Prague 2021 | Eva Hlavatá
Druhý ročník Comic-Con Prague skončil v neděli 17. října v 19 hodin a poslední návštěvníci a návštěvnice opustili prostory pražské O2 arény. V pátek byl festival slavnostně odstartován ve večerních hodinách a hlavní sál byl naplněný k prasknutí. Ten, kdo se dovnitř nedostal dvacet minut před zahájením, tak měl smůlu a s trochou štěstí na něj zbylo místo na stání. Vystoupila zde většina českých i zahraničních hostů, cosplayeři a také taneční skupina z iMucha. Následoval koncert Filmové Filharmonie a druhý ročník byl slavnostně odstartován.
dlouho-odkladany-comic-con-prague-sotva-skoncil-a-uz-brzy-zacne-znovu-je-skutecne-uspesny-14
Comic-Con Prague 2021 | Eva Hlavatá
V sobotu od dopoledne bylo takřka nemožné se uvnitř pohnout, organizátoři hlásili vyprodanou kapacitu. Jednalo se o hlavní den festivalu, který sliboval nabitý program, jenž začal už v deset ráno a končil kolem desáté večer. Během tohoto dne vystoupila řada celebrit v čele s Natalií Tena, Toby Stephensem a Michaelem Biehnem. Mimo jiné ale proběhla spousta zájmových aktivit. Například herní turnaje, přehlídka dětských cosplayerů, módní přehlídka a cosplay soutěž. Té se zúčastnilo rovnou šestnáct soutěžících a dvě skupiny. Všichni předvedli úžasné výkony a ukázali své vypracované kostýmy. Nakonec ale mohl vyhrát jen jeden. Hlavní cenu, což byla 3D tiskárna, si z jeviště odnesla Akela Taka ve svém kostýmu Rocketa Racoona ze Strážců Galaxie.
dlouho-odkladany-comic-con-prague-sotva-skoncil-a-uz-brzy-zacne-znovu-je-skutecne-uspesny-8
Comic-Con Prague 2021 | Eva Hlavatá
I přesto, že nastala během nejdelšího dne drobná komplikace, kdy vypadly zhruba na pět hodin v prostorách všechny platební terminály, tak se sobota obešla bez větších zádrhelů a problémů. Návštěvníci a návštěvnice, ale také všichni zúčastnění a hosté, byli spokojení a měli všeho dostatek. Během posledního nedělního dne se uskutečnila spousta dalších přednášek, workshopů i soutěží. V odpoledních hodinách měla svou talk show hvězda z Vlčího mláděte, herečka Crystal Reed a proběhlo vyhlašování nejrůznějších soutěží. Mezi těmi byla například i soutěž o herní monitor.
dlouho-odkladany-comic-con-prague-sotva-skoncil-a-uz-brzy-zacne-znovu-je-skutecne-uspesny-18
Comic-Con Prague 2021 | Eva Hlavatá
Zabavil se tady i ten, kdo není zrovna fanoušek přednášek a talk shows. Ti z návštěvníků, kteří si užívají volného programu, si mohli den užít procházením nákupních stánků. V těch byl prodáván především fanouškovský merch. Daly se zde zakoupit nejrůznější anime a herní figurky, trika, placky, peněženky, polštáře a spoustu dalších. Své zastoupení zde ale měla i knižní nakladatelství nebo e-shopy. V dolním podlaží byl prostor pro české i zahraniční umělce, kteří v tzv. artist alley prodávali svůj vlastní fanouškovský merch. Rodiče, jež si chtěli užít trochu volna, mohli své děti „odložit“ v herní zóně, kde byla řada konzolí. Budete se divit, kolik „odložených“ dětí tam bylo – žádné z nich ale nevypadalo, že by ho být chvíli bez rodičů a hrát si na počítači trápilo.
dlouho-odkladany-comic-con-prague-sotva-skoncil-a-uz-brzy-zacne-znovu-je-skutecne-uspesny-4
Comic-Con Prague 2021 | Eva Hlavatá
Organizátoři CCP odvedli perfektní výkony. Vše fungovalo, nic velkého se nehroutilo a i během tak nešikovné doby dokázali uspořádat festival, jehož se účastnily tisíce lidí. Postarali se o to, aby svým návštěvníkům zajistili bezpečné a hezké prostředí, doplňované jedním z nejlepších programů, které české popkulturní festivaly nabízejí. Ti z vás, kteří se dovnitř letos nedostali, ale nemusí dlouho smutnit. Třetí ročník Comic-Con Prague uskuteční v termínu 18. až 20. února 2022, tedy za necelé čtyři měsíce.