Trailer: Dokument Síla nabídne hluboký portrét výrazného českého filmového kritika

Trailer: Dokument Síla nabídne hluboký portrét výrazného českého filmového kritika
Síla (2021) | Artcam Films
Martin Mareček patří mezi nejvýraznější současné české dokumentaristy. Jeho dva zatím poslední celovečerní počiny (Pod sluncem tma, Dálava) byly v kategorii Nejlepší dokumentární film oceněny jak Českým lvem, tak cenou Sdružení české filmové kritiky. Jeho nový snímek Síla zachycuje pět let v životě známého filmového kritika, feministy a bodybuildera Kamila Fily, během kterých se potýká s partnerskými problémy, depresí i hraničním fyzickým experimentem na vlastním těle. Film slibuje upřímnou výpověď o vnitřním konfliktu a krizi středního věku i obecnější reflexi proměn a podob maskulinity nového milénia.
Trailer
Síla
Pokud bude výsledný film tak dobrý jako jeho trailer, bezpochyby půjde o další z vynikajících letošních českých dokumentů (viz Nová šichta, Láska pod kapotou aj.). Upoutávka intenzivně láká na hluboký psychologický portrét nebývale vděčného cíle pozorování, na němž bude moci oceňovaný autor ilustrovat širokou paletu silných témat, která se různou měrou a způsoby dotýkají velké části dnešní společnosti.
Snímek bude exkluzivně uveden na letošním ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava. Do klasické distribuce se dostane 6. ledna 2022.