Hvězdné tváře už podruhé navštíví Prahu. V pátek startuje Comic-Con Prague

Hvězdné tváře už podruhé navštíví Prahu. V pátek startuje  Comic-Con Prague
Comic-Con Prague (2020) | Foto Zdeňka Povolen
Festival se zaměřuje na filmy, seriály, hry, komiksy a knihy především v žánrech sci-fi, fantasy a hororu. Společně s tím se ale návštěvníci budou moci setkat s řadou slavných tváří a pestrým programem. Na programu jsou autogramiády, workshopy, soutěže, výstavy, koncerty a také videohry a stolní hry. Ti z vás, kteří rádi utrácí, si budou moct projít stánky s fanouškovským i profesionálním uměleckým merchem.
hvezdne-tvare-uz-podruhe-navstivi-prahu-o-vikendu-startuje-prague-comic-con-6
Comic-Con Prague (2020) | Foto Zdeňka Povolen
Minulý rok se návštěvníci Comic-Con Prague mohli setkat s představitelem Hellboye, Ronem Perlmanem nebo Gimlim z Pána prstenů, kterého ztvárnil John Rhys-Davies. Ani letos ale organizátoři nezůstali pozadu, poněvadž zajistili přítomnost hereček, jako jsou Natalia Tena, Torri Higginson a Anny-Louise Plowman. Z herců se pak na festivalu ukážou Jake Busey, Toby Stephens a Norman Lovett.
hvezdne-tvare-uz-podruhe-navstivi-prahu-o-vikendu-startuje-prague-comic-con-5
Comic-Con Prague (2020) | Foto Zdeňka Povolen
Do Prahy dorazí také řada výtvarníků v čele s legendárním britským umělcem Glennem Fabrym. Dále se ukážou také komiksoví tvůrci Francesco Gerbino, Stewart Kenneth Moore, Marco Turini, Mikel Janín, Clint Langley, Aidan Hughes, Marco Russo, Alice Slavíčková, Petr Kopl, Jan Tatarka, Nikkarin a Dan Černý. Objeví se producent Shaun O’Banion, spisovatelé Una McCormack, Miroslav Žamboch, Ondřej Neff, Vilma Kadlečková, Jan Kotouč, Petr Macek a další.
Na Comic-Con Prague si přijdou na své i milovníci kostýmů. Proběhne zde soutěž PragueCosplay a promenáda dětských cosplayerů. Hodnotit výkony pak budou zahraniční i čeští cosplay hosté, mezi nimiž naleznete české popelkovské duo Arisu a Ayaku a pár Mary a Feinobi. Dá se říct, že si na festivalu přijde na své opravdu každý, a tak jestli váháte, co podniknout o víkendu, vyrazte na con a třeba se i přihlaste do soutěže o vstupenky, která probíhá na našem facebookovém profilu a na Instagramu.
hvezdne-tvare-uz-podruhe-navstivi-prahu-o-vikendu-startuje-prague-comic-con-4
Comic-Con Prague (2020) | Foto Zdeňka Povolen