TOP kina ČR: Shang-Chi o prsa předběhl Zátopka. „Prvok“ se raduje z půlmiliontého diváka

TOP kina ČR: Shang-Chi o prsa předběhl Zátopka. „Prvok“ se raduje z půlmiliontého diváka
Shang-Chi a legenda o deseti prstenech | Marvel Studios
5. MIMI ŠÉF: RODINNÝ PODNIK (země vzniku: USA)
Mimi šéf: Rodinný podnik
Tržby 1 milion 655 tisíc KČ / návštěvnost 11.210 diváků / 123 kin
Stejně jako minule je na páté příčce druhý Mimi šéf. Oproti premiérovému víkendu sice zaznamenal propad o pouhých 14 procent, ale celkově to není vůbec žádná sláva - 36.530 diváků za necelé dva týdny se nemůže rovnat například s nedávno uvedenou Tlapkovou patrolou ve filmu, jejíž návštěvnost se rovná 120 tisícům. Kvalitativně je to úplně jiná liga, jenže značka a oblíbenost "tlapkáčů" u nejmladšího publika je zatraceně mocná.

4. PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA A KAREL (Česká republika)
Prvok, Šampón, Tečka a Karel: trailer | Bontonfilm
Tržby 1 milion 890 tisíc KČ / návštěvnost 12.527 diváků / 115 kin
Populárnímu "Prvokovi" sice patří až čtvrté místo, celkově je ovšem letošním rekordmanem. Komedie Patrika Hartla pojednávající o mužích s krizí středního věku překonala metu 500 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 80 milionů korun. "Prvok" je tak letos bezkonkurenčně nejúspěšnější snímek v rámci tržeb i návštěvnosti. A s velkou pravděpodobností to nezmění ani na konci září premiérovaná bondovka Není čas zemřít.

3. AFTER: TAJEMSTVÍ (USA)
After: Tajemství
Tržby 2 miliony 393 tisíc KČ / návštěvnost 14.999 diváků / 68 kin
O 56 procent se propadl zájem o třetí část filmové romance inspirované stejnojmennou knižní sérií. Snímek After: Tajemství má za necelé dva týdny od premiéry na kontě přes 60 tisíc diváků a necelých 10 milionů korun v rámci tržeb. Protiklady se přitahují, zamilované dívky a tajemní mladí muži stále táhnou - v kině i na stránkách knižní série. Na úspěch předchozího filmu ze září loňského roku to ale tentokrát nestačí.

2. ZÁTOPEK (Česká republika, Německo, Finsko)
Zátopek
Tržby 3 miliony 922 tisíc KČ / návštěvnost 24.516 diváků / 125 kin
V rámci počtu diváků sice filmový Zátopek stejně jako minule a předmile zvítězil, Unie filmových distributorů nicméně ve statistikách zohledňuje tržby nad počty diváků, a tam sportovní biopic režiséra Davida Ondříčka o pár desítek tisíc korun zaostává. Zdařilý film pojednávající o fenomenálním běžci a jeho neméně úspěšné ženě Daně vidělo prozatím 234 tisíc diváků, kteří za vstupenky zaplatili přes 36 milionů korun. Pro srovnání, komedie Matky, dlouho vévodící žebříčku návštěvnosti, má za necelé tři měsíce od premiéry na kontě 283 tisíc platících a 41 milionů korun. Překonat je by mělo být pro Zátopka hračkou.

1. SHANG-CHI A LEGENDA O DESETI PRSTENECH (USA)
Shang-Chi a legenda o deseti prstenech
Tržby 4 miliony 66 tisíc KČ / návštěvnost 23.123 diváků / 80 kin
První asijský marvelovský superhrdina v čele žebříčku. Když to ale převedeme na řeč čísel, je to velká bída. Za necelé dva týdny vidělo Shang-Chiho necelých 68 tisíc diváků, tržby činily přes 11 milionů korun. Zátopek měl k dobru jediný víkend a za tu dobu na něj přišlo 234 tisíc návštěvníků kin. Tento týden Shang-Chimu nicméně nová vážnější konkurence nevyroste.
V rámci tuzemských novinek se do Top 20 žebříčku tržeb a návštěvnosti dostaly dva snímky. Romantická komedie Jedině Tereza se umístila na šesté příčce (9.552 diváků / 1 milion 455 tisíc KČ), přičemž se film vysílal ve 171 kinech, tedy nejvyšším počtu uvedení vůbec! Finále Vorlovy trilogie Cesta domů skončilo až jedenácté za 2.613 diváků a 408 tisíc korun v rámci tržeb.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.