TOP kina ČR: Zátopek zaběhl rekord. Další český film se blíží metě půl milionu diváků

TOP kina ČR: Zátopek zaběhl rekord. Další český film se blíží metě půl milionu diváků
Zátopek | če
5. DENÍČEK MODERNÍHO FOTRA (země vzniku: Česká republika)
Deníček moderního fotra
Tržby 2 miliony 262 tisíc KČ / návštěvnost 13.651 diváků / 71 kin
Mezi nejnavštěvovanějšími tituly se třetí víkend drží celovečerní debut Jana Haluzy s Jiřím Mádlem a Terezou Rambou v hlavních rolích. Příběh o tom, jak to probíhá, když si muž a žena po narození potomka vymění společensky zajeté role, byl inspirován stejnojmenným bestsellerem Dominika Landsmana. Prozatím Deníček moderního fotra vidělo 88 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali téměř 14 milionů korun.

4. FREE GUY (USA)
Free Guy
Tržby 3 miliony 649 tisíc KČ / návštěvnost 20.928 diváků / 48 kin
Ryan Reynolds táhne film inspirovaný světem a principy počítačových her. Akční komedie je na žebříčku Top 20 třetí víkend a za tu dobu ji vidělo téměř 100 tisíc diváků. Tržby činily necelých 17 milionů dolarů.

3. TLAPKOVÁ PATROLA VE FILMU (USA, Kanada)
Tlapková patrola ve filmu
Tržby 4 miliony 377 tisíc KČ / návštěvnost 28.510 diváků / 93 kin
Nejmenší je zbožňují, rodiče by byli nejradši, kdyby vůbec neexistovali. Řeč je o chlupáčích z týmu Tlapková patrola, kteří nedávno zamířili do celovečerního animáku. Aktuálně Tlapkové patrole ve filmu patří třetí příčka, přičemž za necelé dva týdny od premiéry má na kontě přes 87 tisíc diváků a 13 milionů korun. Jen pro srovnání, čísla to jsou vyšší, než jakých dosáhli Croodsovi: Nový věk (83 tisíc diváků za 6 víkendů), Sebevražedný oddíl (54 tisíc / 4 víkendy) nebo druhý Králíček Petr (45 tisíc / 4 víkendy).

2. PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA A KAREL (Česká republika)
Prvok, Šampón, Tečka a Karel: trailer | Bontonfilm
Tržby 5 milionů 762 tisíc KČ / návštěvnost 34.698 diváků / 141 kin
Pátý víkend v řadě se mezi divácky nejnavštěvovanějšími tituly drží "Prvok" spisovatele a příležitostného režiséra Patrika Hartla. Dle počtu uvedení (o víkendu 141 kin v republice) je o vztahovou komedii mužů s krizí středního věku stále mimořádný zájem. Prozatím má snímek na kontě přes 433 tisíc diváků a 69 milionů korun v rámci tržeb, což z něj dělá největší komerční hit tohoto léta. S velkým odstupem jsou na druhém místě tuzemské Matky (266 tisíc diváků, 39 milionů korun) a komiksová Black Widow (229 tisíc diváků, 39 milionů korun). Meta půl milionu diváků je v případě "Prvoka" jen otázkou času.

1. ZÁTOPEK (Česká republika, Německo, Finsko)
Zátopek
Tržby 17 milionů 65 tisíc KČ / návštěvnost 108.560 diváků / 214 kin
Režisér a producent David Ondříček pracoval na sportovním dramatu pojednávajícím o jednom z největších světových atletů všech dob šest let. Zátopek v pátek 20. srpna zahajoval Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary a ve čtvrtek byl vyslán též do klasické kinodistribuce. Festivalová šeptanda spolu s pozitivními recenzemi a zájem o film přinesly ovoce, když Zátopek o premiérovém víkendu pokořil dosavadní letošní rekord Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla (15 milionů 203 tisíc korun v rámci tržeb, 96.819 diváků). Uvidíme, jestli zájem diváků vydrží. Spolu s nadcházejícím zářím, koncem letních prázdnin a vidinou toho, že už se snad kina zavírat nebudou, se dá počítat, že nějaký ten týden v návštěvnosti Zátopek nepoleví. I když, kdo ví.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.