Bruce Willis to dokázal - konečně našel způsob, jak vydělat balík a přitom doslova nehnout ani prstem

Bruce Willis to dokázal - konečně našel způsob, jak vydělat balík a přitom doslova nehnout ani prstem
Bruce Willis... tak trochu | MegaFon
Je to zhruba týden, co jsem narazil na novou reklamu s Brucem Willisem, v níž propaguje jednoho z největších ruských mobilních operátorů MegaFon. A říkal si, že něco (ale nedokázal jsem problém přesně určit) je tam špatně...
... takže jsem začal googlit. A odpověď se ukázala být geniálně jednoduchá. Nenapadla mě čistě z toho důvodu, že jsem si říkal "tam ještě nejsme". To jsem ale podcenil Willisovu ochotu vydělat si s co nejmenším úsilím. Proč je tedy ona reklama tak podivná? Inu, přestože se Willis už léta ve filmech ani nepokouší o nějaký skutečný herecký výkon, tentokrát svou nulovou snahu posunul ještě o stupínek výš - v reklamě od MegaFonu totiž rovnou vůbec nehraje. Pouze společnosti dovolil, aby prostřednictvím technologie deepfake využila jeho tvář a tu namontovala na někoho jiného. Viz foto z natáčení:
bruce-willis-to-dokazal-konecne-nasel-zpusob-jak-vydelat-balik-a-pritom-doslova-nehnout-ani-prstem
Fotka z natáčení | MegaFon
Celkově se Willis objeví v patnácti spotech, přičemž jeho "odměna" by se měla pohybovat v rozmezí 1-2 milionů dolarů. To jsou slušné peníze za natáčení, kam se herec ani na vteřinu nepodíval. Bylo nejspíš jen otázkou času, než se k podobnému kroku nějaká společnost osmělí a pandemie rozhodnutí nepochybně uspíšila. Přesto mi přijde symbolické, že se průkopníkem nakonec stává právě Willis. Má tenhle styl natáčení budoucnost? Pokud se technologie dostatečně vyšperkuje (zatím opravdu funguje tak napůl), pak možná. Světlou stránkou by bylo, že bychom se pak třeba ještě nějakého toho slušného filmu s Willisem dočkali. Sice by v něm fakticky hrál někdo jiný, ale ruku na srdce - tady už není moc kam klesat.
bruce-willis-to-dokazal-konecne-nasel-zpusob-jak-vydelat-balik-a-pritom-doslova-nehnout-ani-prstem-1
Promo plakát | MegaFon