TOP kina ČR: Je Jiří Mádl s miminem dostatečně cool?

TOP kina ČR: Je Jiří Mádl s miminem dostatečně cool?
Deníček moderního fotra | CinemArt
5. SEBEVRAŽEDNÝ ODDÍL (země vzniku: USA)
Sebevražedný oddíl
Tržby 1 milion 313 tisíc KČ / návštěvnost 7.501 diváků / 60 kin
Druhý víkend a aktuálně páté místo pro Sebevražedný oddíl Jamese Gunna. Kritikou i diváky velmi kladně přijímaná komiksovka má nicméně prozatím na kontě pouhých 40 tisíc platících a 7 milionů korun v rámci tržeb.

4. GUMP - PES, KTERÝ NAUČIL LIDI ŽÍT (Česká republika)
Gump - pes, který naučil lidi žít
Tržby 1 milion 375 tisíc KČ / návštěvnost 11.349 diváků / 109 kin
Solidně si naopak vede Gump, rodinný snímek zaměřený na psy a jejich dvounohé parťáky, který se v českých kinech promítá téměř měsíc. Gumpa vidělo téměř 120 tisíc diváků, tržby 17 milionů korun. Film F. A. Brabce je tak komerčně neúspěšnějším titulem rodinného žánru.

3. DENÍČEK MODERNÍHO FOTRA (Česká republika)
Deníček moderního fotra
Tržby 3 miliony 884 tisíc KČ / návštěvnost 25.884 diváků / 195 kin
Novinka s Jiřím Mádlem a Terezou Rambou inspirovaná bestsellerem Dominika Landsmana skončila až třetí, kvůli tomu, že statistiky Unie filmových distributorů upřednostňují před návštěvností tržby. Zdařilá akčně laděná komedie je celovečerním debutem Jana Haluzy a pojednává o rodičovských rolích, lásce, dramatech a o tom, jak moc dokáže ten "prcek" přirůst k srdci. Potenciální komerční hit z toho ale s velkou pravděpodobností nebude. Tenhle post si pro sebe uzurpoval Prvok, Šampón, Tečka a Karel.

2. FREE GUY (USA)
Free Guy
Tržby 4 miliony 14 tisíc KČ / návštěvnost 23.270 diváků / 106 kin
Ryan Reynolds je Free Guy, který to v rámci premiérového víkendu dotáhl těsně pod pomyslný vrchol. Splněný sen všech pařanů a znalců počítačových her natočil na Oscara nominovaný Shawn Levy, producent sci-fi Příchozí (2016) a jeden z tvůrců seriálu Stranger Things.

1. PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA A KAREL (Česká republika)
Prvok, Šampón, Tečka a Karel: trailer | Bontonfilm
Tržby 6 milionů 39 tisíc KČ / návštěvnost 37.290 diváků / 126 kin
Necelé tři týdny stačily "Prvokovi", aby se stal komerčním hitem tohoto léta. Komedie Patrika Hartla inspirovaná jeho stejnojmennou knihou má na kontě 299 tisíc diváků a přes 47 milionů korun v rámci tržeb, čímž titul přeskočil jak Matky (253 tisíc diváků, 38 milionů korun), tak komiksárnu Black Widow (222 tisíc diváků, 37 milionů korun).

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.