V dětství byla svědkem hrůzného momentu, kdy jí matka před očima zastřelila otce. Dnes je jednou z největších hvězd Hollywoodu a ikonickou představitelkou silných ženských hrdinek

V dětství byla svědkem hrůzného momentu, kdy jí matka před očima zastřelila otce. Dnes je jednou z největších hvězd Hollywoodu a ikonickou představitelkou silných ženských hrdinek
Charlize Theron ve filmu Zrůda, za který si odnesla Oscara. | Newmarket Film Group
Dnes možná žije hollywoodský sen, její dětství ale bylo všechno možné, jen ne ideální. Charlize Theron, hvězda hitů Šílený Max: Zběsilá cesta a Atomic Blonde: Bez lítosti, vyrůstala v Jižní Africe a její otec byl alkoholik, který se často uchyloval k násilí a terorizoval jak ji, tak její matku Gerdu Maritz.
Situace tragicky vyeskalovala v roce 1991, když bylo Charlize patnáct let. Opilý otec měl další ze svých zuřivých záchvatů a aby Gerda ochránila svou dceru, šáhla po brokovnici a manžela zastřelila. Policie poté situaci vyhodnotila jako nutno sebeobranu a proti Gerdě nebylo zahájeno trestní řízení. "Když můj otec přišel domů s pistolí v ruce, byl tak opilý, že skoro nebyl schopný stát. Já a máma jsme byly schované v ložnici a držely dveře, protože se snažil dostat dovnitř. Poté ustoupil o pár kroků a na dveře třikrát vystřelil. Žádná z kulek nás naštěstí netrefila, což byl hotový zázrak. V sebeobraně matka hrozbu ukončila," uvedla k osudnému dni Theron.
Není se čemu divit, že po takovém zážitku Charlize vyhledává silné role a věří tomu, že by ženy měly držet při sobě. Ostatně, její matka se nepřímo zasadila i to, že se Charlize nakonec u filmu prosadila. V roce 1994 jí Gerda koupila jednosměrnou jízdenku do Los Angeles, aby mohla Charlize navštívit talentové agentury na Hollywood Boulevard. Tam sice nepochodila, ale když poté seřvala manažera banky za to, že jí nechtěl vyplatit šek, shodou okolností u toho jeden hledač talentů byl, svým zapálením ho Charlize naprosto ohromila a on ji dal vizitku s tím, aby se mu ozvala, až se pořádně naučí americkou angličtinu. To Charlize udělala tak, že sledovala v televizi americké mýdlové opery, akcent si dokonale osvojila a zbytek je historie.
Vin Diesel, Charlize Theron
Rychle a zběsile 8