TOP kina ČR: Soumrak novinek a Matky ve vedoucí pozici

TOP kina ČR: Soumrak novinek a Matky ve vedoucí pozici
Matky | BontonFilm
5. ÚNIKOVÁ HRA: TURNAJ ŠAMPIÓNŮ (země vzniku: USA)
Úniková hra: Turnaj šampiónů
Tržby 1 milion 128 tisíc KČ / návštěvnost 6.935 diváků / 91 kin
Pokračování hororově laděné Únikové hry na páté příčce. Snímek herce a režiséra Adama Robitela kombinuje devadesátkovou Kostku a výdobytky virtuální reality. A světě div se, ono to docela zabírá.

4. SPACE JAM: NOVÝ ZAČÁTEK (USA)
Space Jam: Nový začátek
Tržby 1 milion 139 tisíc KČ / návštěvnost 7.398 diváků / 97 kin
Z 90. let se vrací volné pokračování filmu Space Jam, kde hlavní roli ztvárnil basketbalista Michael Jordan a animované postavičky Looney Tunes. Na popkulturní odkazy sází i letošní novinka, která by se až okatě chtěla stát čímsi na způsob nového Jumanji zkříženého s Raubířem Ralfem.

3. RAYA A DRAK (USA)
Raya a drak
Tržby 1 milion 353 tisíc KČ / návštěvnost 9.227 diváků / 142 kin
Třetí čtvrteční novinka a třetí příčka pro disneyovku Raya a drak. Animovaný rodinný příběh zavede diváky na fiktivní planetu, kterou obývá prastará civilizace a mýtičtí draci. Disney přichází s novou ryze animovanou podívanou, u nás to ale na hit, jak se podle prvních ohlasů zdá, nevypadá.

2. MATKY (Česká republika)
Matky
Tržby 3 milion 26 tisíc KČ / návštěvnost 18.616 diváků / 97 kin
Tahounky letošních tržeb a návštěvnosti jsou jasné. Celovečerní debut Vojtěcha Moravce vidělo za necelý měsíc od premiéry přes 180 tisíc diváků, kteří za vstupenky zaplatili přes 28 milionů korun. Lehce emancipační záležitosti, v níž tvůrci ženy a matky konečně chápou a vyobrazují je takové, jaké skutečně jsou, patří prvenství v rámci letos uváděných titulů žebříčku Top 20. A jak se zdá, nějakou dobu je nikdo rozhodně neohrozí.

1. BLACK WIDOW (USA)
Scarlett Johansson
Tržby 6 milionů 269 tisíc KČ / návštěvnost 36.064 diváků / 97 kin
Ačkoliv je první, z celkového pohledu se na Matky nechytá ani Black Widow, marvelovka, která před necelými dvěma týdny konečně zamířila do českých kin. Oproti předchozímu, premiérovému týdnu zájem o film opadl téměř o padesát procent. Na Scarlett Johansson v hlavní roli se prozatím vypravilo necelých 150 tisíc diváků. Tržby činí 25 milionů korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Obrázek článku