Jedna z nejoblíbenějších amerických komedií 90. let se dočká seriálové podoby

Jedna z nejoblíbenějších amerických komedií 90. let se dočká seriálové podoby
Velké vítězství (1992) | Columbia TriStar
Nyní se tento snímek dočká nového zpracování v podobě seriálu A League Of Their Own pro Amazon, který mají na starosti Abbi Jacobson a Will Graham. Hlavní role trenéra Caseyho "Dove" Portera se ujme Nick Offerman a nahradí tak filmovou postavu trenéra Jimmyho Dugana, kterého ve snímku ztvárnil Tom Hanks.
Dove je bývalý nadhazovač Cubs, který se má ujmout trenérského postu u týmu Rockford Peaches. Dovea všichni znají proto, že svým nadhozem během hry zabil holubici. Myslel si, že se stane velkou hvězdou Major League, ale po třech letech si zranil ruku a skončil. Svého návratu na výsluní chce dosáhnout tak, že z Peaches udělá šampionkami baseballové ligy.
Tom Hanks, Geena Davis
Velké vítězství
Oproti původnímu snímku Velké vítězství od Penny Mashall si Jacobson a Graham zápletku upravili. "Příběh bude vyprávět o celé generaci žen, které snily o tom, že se stanou profesionálními hráčkami a čemu v cestě za tímto snem musely čelit nejen na hřišti, ale i mimo něj," uvádí oficiální tisková zpráva a vysvětluje, že nepůjde o klasický remake.
"Jsme více než šťastní, že vám budeme moci naše postavy představit," uvedli Jacobson a Graham. "Musely mít pevnou vůli, zápal, představivost a úžasný smysl pro humor, aby hráčky svých snů dosáhly a my doufáme, že všechny tyto aspekty bude mít i náš příběh."
Vedle zmíněného Offermana se v dalších rolích se představí Chanté Adams, D’Arcy Carden, Gbemisola Ikumelo, Roberta Colindrez, Priscilla Delgado, Molly Ephraim, Kate Berlant a Melanie Field.