K vidění je první klip z Jurského světa 3. Dinosaury se to v něm jen hemží!

K vidění je první klip z Jurského světa 3. Dinosaury se to v něm jen hemží!
Jurský svět: Nadvláda | Universal Pictures
Už nějakou dobu víme, že třetí část série Jurský svět ponese výmluvný podtitul Nadvláda a že se na scénu vrátí trojice hlavních postav z původního Jurského parku. Minulý týden se pak vynořily informace, podle nichž bude očekávané završení nové trilogie rozděleno do dvou příběhových linií - jedna z nich by přitom měla sledovat právě herecký trojlístek navrátilců ve složení Sam Neill, Laura Dern a Jeff Goldblum, zatímco druhá část vyprávění má být věnována protagonistům předchozích dvou dílů Chrisi Prattovi a Bryce Dallas Howard. Vydán byl rovněž nový plakát, na němž je zachycen komár, jenž saje dinosauří krev. K tomu je navíc přiložen titulek 'Tady vše začalo'.
Jurský svět: Nadvláda (6)
Jurský svět: Nadvláda
To přirozeně vedlo k okamžitým spekulacím, že epická Nadvláda, v níž se bude lidstvo vyrovnávat s nezadržitelnou invazí prehistorických tvorů, zavede diváky také desítky milionů let nazpět. Rovnou do doby, kdy dinosauři kráčeli po naší planetě jako její právoplatní vládci. Nový čtrnáctivteřinový klip mění tyto dohady ve fakt a obsahuje několik v podstatě dokumentárních záběrů z období křídy, ukončeného pádem meteoritu před 65 miliony let. K vidění je hned sedm dinosauřích druhů, které se ve filmové sérii dosud neobjevily, a těšit se podle všeho můžeme na další souboj ikonického T-Rexe s nebezpečným protivníkem. A navrch si krátce poslechneme nový, či spíše znovu rozvíjený soundtrack Michaela Giacchina.
Jurský svět: Nadvláda (6)
Krátký klip slouží jako vnadidlo pro plnohodnotné pětiminutové video, které diváci uvidí před IMAX projekcemi filmu Rychle a zběsile 9, který rovněž pochází ze stáje studia Universal. Více než rok před premiérou Nadvlády je takový postup nezvyklý a unikátní a svědčí o enormních ambicích projektu, který má ukončit takřka třicet let odvíjenou filmovou sérii. Režisér Colin Trevorrow každopádně diriguje obrovskou pracovní výzvu, ať už z pohledu celkového odkazu značky Jurský park nebo z perspektivy vyprávění filmového díla, a všichni doufáme, že si s natolik epickým měřítkem poradí. První Jurský svět z roku 2015 zvládl na výbornou, v tomto případě se ovšem bude manévrovat na daleko větší dějové ploše.