Po loňském mezinárodním mega úspěchu českých filmařů se rozjíždí další ročník prestižní soutěže 48 Hour Film Project. Nuda v Brně rozhodně nebyla

Po loňském mezinárodním mega úspěchu českých filmařů se rozjíždí další ročník prestižní soutěže 48 Hour Film Project. Nuda v Brně rozhodně nebyla
Tým Inglourious apples v akci | 48 Hour Film Project Brno
Finále brněnské 48čky je za dveřmi! Už 26. června se diváci mohou těšit na premiéry filmů a Awards ceremony v Cabaret des Péchés, kde se představí vítězové i hvězdná porota.
Lístky na akci si můžete zajistit zde. Veškeré novinky a informace ohledně letošního ročníku brněnské 48čky najdete zde.
48-hour-fim-project-brno-2021
48 Hour Film Project Brno | 48 Hour Film Project Brno
Kromě brněnského kola pořádají čeští producenti také 48 Hour Film Project Praha a Bratislava. Bratislavský souboj se jim letos v dubnu podařilo obnovit po několikaleté pauze a vzhledem k opatřením se musel konat pouze online formou. "Jsme opravdu vděční všem týmům, že se nám podařilo konečně Bratislavskou 48čku rozhýbat. I přes veškeré komplikace, které pořádání online přinášelo si nesmírně cením toho, jak se s tím soutěžící poprali a že dokázali udržet tu správnou atmosféru i když nás dělili stovky kilometrů," vzpomíná producent David J.V. Schöbl na první ze tří letošních kol.
"Teď jsme nadšení, že jsme se konečně s týmy mohli setkat naživo v Brně během soutěžního víkendu a moc se těšíme, že se 26. června opět sejdeme na premiérách v Cabaretu de Péchés, kam zveme také všechny diváky a příznivce krátkých filmů. Snad nám situace dovolí, aby živě opět proběhla také Praha," doufá Radka Beránková, koproducentka projektu.
Čeští filmaři slaví obrovský mezinárodní úspěch. Ovládli soutěž 48 Hour Film Project
Festivaly a ceny8. 3. 2020
Čeští filmaři slaví obrovský mezinárodní úspěch. Ovládli soutěž 48 Hour Film Project
48 Hour Film Project Praha totiž loňský rok kvůli epidemiologické situaci také musel proběhnout online. I tak na něm vzniklo 32 skvělých filmů, z nichž vítězové, tým “Jiří a přátelé filmu” s teamleaderem Georgem Pinkavou dosáhli na letošní Filmapalooze významného úspěchu, když se se svým filmem “Miserere” umístili v TOP 12. To znamená, že pokud se chystáte na letošní filmový festival v Cannes, neměli byste si nechat ujít jeho část Short Film Corner, kde budete moci vidět i tohoto českého zástupce.
48 Hour Film Project Brno
48 Hour Film Project Brno je navazujícím projektem na celosvětově známý 48 Hour Film Project (48HFP), který sdružuje všechny filmové festivaly konající se pod tímto názvem již v cca 140 městech po celém světě a každý rok se jich účastní až 5000 filmařských týmů. V roce 2017 se poprvé konala tato soutěž i v Brně.
Filmaři z celé České republiky i zahraničí soutěží o to, kdo z nich natočí a odevzdá nejlepší krátký film během časové lhůty 48 hodin. Vítězný film reprezentuje nejen Brno a Českou republiku, ale i sponzory festivalu ve světovém měřítku na mezinárodním grand-finále Filmapalooza, konajícím se v USA a ve vybraných městech evropy, kde soutěží o hlavní cenu, jejíž součástí je možnost být promítán na festivalu v Cannes v části Short Film Corner.