Trailer: Zkrachovalí youtubeři objasňují záhadu Devíti křížů. V ulítlé komedii si zahraje seriálový Lavi, objev Štěpán Kozub a nezdolný režisér Tomáš Magnusek

Trailer: Zkrachovalí youtubeři objasňují záhadu Devíti křížů. V ulítlé komedii si zahraje seriálový Lavi, objev Štěpán Kozub a nezdolný režisér Tomáš Magnusek
Štěpán Kozub a Jakub Štáfek | Bionaut
Shoky & Morthy: Poslední velká akce
O čem to je: Shoky a Morthy jsou kamarádi od školních let a zároveň youtubeři s našláplou kariérou. Morthyho však už jejich dětinské pranky přestávají bavit, také díky vlivu jeho přítelkyně, ambiciózní influencerky Sáry. Když poslední video kluků sklidí na sítích vlnu kritiky, jejich kanál přestane vydělávat a vyslouží si za něj veřejně prospěšné práce, vypadá to na jejich definitivní rozchod. Jedinou šancí, jak si napravit youtuberskou pověst, je společný plán na „poslední velkou akci“. Shoky, Morthy, Sára, svérázná lovkyně duchů Lucie a prodejce vysavačů (a neúspěšný youtuber) Radomil se vydávají po dálnici D1 na divokou jízdu vstříc objasnění záhady Devíti křížů. (4press)
Jakub Ševčík, Andy Fehu
Andy Fehu (vlevo) | če
Před deseti lety youtubeři v podstatě neexistovali. Pro mě jsou dnes někteří z nich novodobí tvůrci. Fascinují mě jejich témata, jako například pranky, kanadské žertíky, kdy jeden druhého napálí a snaží se navzájem dostat. Zajímá mě i aspekt pohrávání si s realitou – co je pravda, co skutečnost nebo jen video. A fenomén youtuberství se s tím dobře pojí,“ říká režisér Andy Fehu.
Shoky & Morthy: Poslední velká akce
Shoky & Morthy: Poslední velká akce | če
Hlavní herečtí představitelé Štěpán Kozub (sKORO NA mizině) i Jakub Štáfek (Vyšehrad) jsou podle filmových tvůrců na sociálních sítích jako doma a na svých účtech mají dohromady statisíce followerů. „Potřeboval jsem dva mladé kluky, kteří budou lehce oprsklí, nevyzpytatelní, progresivní a zároveň rázní, kteří se nebojí improvizace. Štáfek a Kozub tak byli zcela ideální,“ říká režisér Andy Fehu k obsazení filmu.
Shoky & Morthy: Poslední velká akce vstoupí do českých kin 5. srpna tohoto léta.