Před lety zaujali filmovým portrétem poslední popravené Čechoslovačky, nyní točí melodrama o lásce, které není přáno

Před lety zaujali filmovým portrétem poslední popravené Čechoslovačky, nyní točí melodrama o lásce, které není přáno
Rebeka Poláková a Mantas Zemleckas během natáčení. | BontonFilm
S Olgou Hepnarovou Petr s Tomášem debutovali v Berlíně a zahajovali sekci Berlinale Panorama, festival nás pak s naším novým projektem podpořil v industry sekci ve fázi vývoje výběrem na Copro-market 2018. I teď se zajímají, jak práce pokračuje a jak se film vyvíjí,“ říká k zájmu berlínského festivalu o vznikající film producent Vojtěch Frič. „Berlinale dlouhodobě sleduje výrazné autory, kteří debutovali na jejich půdě. Sledují „své“ talenty jako skauti ve fotbale a na film jsou tedy velmi zvědaví,“ dodává Frič.
Mantas Zemleckas, Rebeka Poláková
Nikdo mě nemá rád - Mantas Zemleckas a Rebeka Poláková | BontonFilm
Podobně jako Já, Olga Hepnarová také Nikdo mě nemá rád bude vizuálně a autorsky výrazným snímkem o lidech, kteří každý svým způsobem nezapadají do společnosti. Snímek se natáčí na klasický filmový materiál ve formátu super 16mm a vyvolávat se bude přímo v Kodaku v Londýně. Hlavní hrdinkou je osamocená Sára, která se nečekaně zamiluje do tajemného muže. Ani jeden z nich ovšem nesplňuje představy okolí a jejich vzájemný vztah se stane nepřijatelným.
Tomáš Weinreb
Tomáš Weinreb a Petr Kazda
Oba hlavní hrdinové, Sára i Martin, se od okolí odlišují. Navzdory tomu a navzdory svým pochybám jsou ale silnými osobnostmi a nevzdávají se lacino. Jejich úsilí o štěstí přesahuje běžnou každodennost,“ dodává Tomáš Weinreb, jeden z dvojice režisérů.
„Výrazným inspiračním zdrojem scénáře Nikdo mě nemá rád bylo klasické řecké drama Antigona. Už od počátku jsme ale chtěli, aby se děj odehrával v současnosti,” popisuje Petr Kazda, druhý z režisérů. “Napsali jsme příběh, ve kterém chceme ukázat, že život nelze chápat a vnímat jen rozumově a pragmaticky, protože ve všem, co se kolem nás děje, může být skryt nějaký objev nebo otřesná pravda.“
Rebeka Poláková
Nikdo mě nemá rád - Rebeka Poláková | BontonFilm
V hlavních rolích se představí slovenská herečka Rebeka Poláková a litevský herec Mantas Zemleckas. Dále hrají Miroslav Hanuš, Hana Vágnerová nebo Barbora Bobulová, která se stala se stala respektovanou herečkou v Itálii, kde získala několik cen. Nabídky pro návrat do českého nebo slovenského filmu dlouho odmítala a svůj postoj změnila až pro roli v Nikdo mě nemá rád.
Distribuční společnost Bontonfilm uvede snímek do kin v létě roku 2023.
Barbora Bobuľová
Mantas Zemleckas