Vzniká nová verze jednoho z nejzakazovanějších filmů, který šokoval celý svět.

Vzniká nová verze jednoho z nejzakazovanějších filmů, který šokoval celý svět.
Tváře smrti (1978) | Aquarius Releasing
Jsou filmy, které si svou popularitu získaly skrze pozoruhodné formální kvality,
Tváře smrti
Tváře smrti | Aquarius Releasing
a pak jsou tu díla, jejichž věhlas vychází z kontroverze a odkrývání tabuizovaných témat. Tváře smrti patří jednoznačně do druhé skupiny - uveden roku 1978 v kinech, dokumentární horor o různých podobách smrti čelil hněvu a nepochopení a byl po celém světě hromadně zakazován. Většina 'skutečných záběrů' na lidská umírání sice byla inscenována, ovšem snímek přesto vyzníval vysoce autenticky a publikum jednoduše věřilo tomu, co mu tvůrci bez zábran servírovali. V průběhu osmdesátých let pak Tváře smrti pronikly na videotrh a na VHS je viděly miliony diváků. Popularita u okrajové divácké obce se postarala o vznik hned sedmi pokračování v průběhu dvaceti let, načež se exploatační série na dlouhou dobu odmlčela.
To se má ovšem změnit díky produkční společnosti Legendary Entertainment, která nově vlastní práva na Tváře smrti a chystá s nimi nastartovat inovativní hororovou sérii. Moderní verzi obstará tvůrčí tandem Isa Mazzei a Daniel Goldhaber, který má na svědomí chválený psychologický thriller Holka z livechatu. Příběh by se měl točit kolem ženské moderátorky na stránce ve stylu YouTube, která zkříží své cesty s fanatickou skupinou, provádějící vraždy z původního filmu. V době plné digitálních podvodů a dezinformací však vyvstává otázka, zda jsou páchané zločiny pravé, či pouze nahrané.
Holka z livechatu
Holka z livechatu | Netflix
Chystanému projektu snad vypomůže fakt, že scenáristka Mazzei má s temnějšími stránkami internetu osobní zkušenosti. Bývala totiž takzvanou 'camgirl' na erotickém kanálu a z jejích zkušeností vzešla už zmiňovaná Holka z livechatu. Nové Tváře smrti, jejichž oficiální název či datum uvedení zatím neznáme, budou v tomto směru bezesporu ještě provokativnějším a sledovanějším počinem.