'Brutální a násilné.' Tvůrci lákají na pokračování šokujícího hororového hitu s Karlem Rodenem

'Brutální a násilné.' Tvůrci lákají na pokračování šokujícího hororového hitu s Karlem Rodenem
Sirotek (2009) | Warner Bros.
Sirotek byl roku 2009 relativně skromnou dvacetimilionovou produkcí, s níž ovšem režisér Jaume Collet-Serra (Neznámý) dokázal velké věci. Příběh filmu pojednával o truchlící manželské dvojici (Vera Farmiga a Peter Sarsgaard), která si po ztrátě vlastního potomka adoptuje rozkošnou mladou dívku jménem Esther (Isabelle Fuhrman). Ta se ovšem chová čím dál podivněji a postupně začíná ohrožovat nejen rodinné vztahy, ale i samotné životy ostatních spolubydlících. Snímek svůj rozpočet takřka zčtyřnásobil a vydělal 79 milionů dolarů, přičemž značná část kritiků i diváků jej vyzdvihovala pro inovativní hororové schéma a překvapivé vyústění.
Očekávané pokračování s názvem Orphan: First Kill je ve výrobě od
Isabelle Fuhrman, Vera Farmiga
Sirotek | Warner Bros.
loňského února a bude fungovat jako prequel, mapující historii Esther před událostmi prvního filmu. Vše má tentokráte na starosti režisér William Brent Bell (Ďábel v těle, The Boy), jenž v nedávném rozhovoru pro web Bloody Disgusting škádlil fanoušky ohledně předpokládané podoby snímku. "Film má v jistých směrech dětské kvality, ale jindy je rovněž nesmírně násilný. Protože ona je násilný sociopat. Snímek se zatím vybarvuje skvěle. Esther je taková velmi romantická osoba, která zoufale touží po lásce. A když ji nedostane, odkryje se její stinná stránka. A je to brutální. A film hraje na obě strany velmi dobře. Má velké srdce, ale zároveň... opravdu temnou stránku," prozradil entuziastický Bell.
Roli psychopatické dívky si přirozeně zopakuje Isabelle Fuhrman, které je sice už 24 let, ale šikovní maskéři jí bezesporu obstarají výraz nevypočitatelného dítěte. K ní se nově přidají například Julia Stiles (Zlatokopky) nebo Rossif Sutherland, další ze synů legendárního herce Donalda Sutherlanda. Bohužel se nepočítá s návratem Karla Rodena, jenž si v původním snímku střihl krátké cameo a byl to on, kdo odtajnil záhadnou minulost Esther.
Isabelle Fuhrman
Sirotek | Warner Bros.
Orphan: First Kill zatím nemá stanovené datum premiéry, ale produkce je prý takřka kompletní a fanoušci originálu se mohou těšit na rok 2022, kdy prequel podle všeho zamíří do kin.