Na předávání Oscarů přišel ceněný scenárista v doprovodu světově proslulé české topmodelky, která ráda provokuje nahými fotkami

Na předávání Oscarů přišel ceněný scenárista v doprovodu světově proslulé české topmodelky, která ráda provokuje nahými fotkami
Pavlína Pořízková a Aaron Sorkin na předávání Oscarů 2021 | Los Angeles Times
Stále populárnější americký filmový a televizní scenárista a režisér Aaron Sorkin (Oscar za scénář k filmu Social Network, Steve Jobs, Velká hra) je hlavním tvůrcem loňského historického dramatu Chicagský tribunál. Ztvárnění nechvalně známého soudního řízení z konce 60. let minulého století, kdy byla skupina lidskoprávních aktivistů obviněna z podněcování nepokojů, bylo nominováno na šest cen Akademie, nakonec si však neodneslo žádnou. Vzhledem ke své okouzlující společnici, s níž na předávání Oscarů přišel, však určitě neměl uznávaný hollywoodský autor důvod být kdovíjak smutný.
Jeho půvabným doprovodem totiž byla Pavlína Pořízková, známá česká topmodelka dlouhodobě žijící v USA. Sorkin je po Edu Solomonovi (Muži v černém, Podfukáři) dokonce už druhým předním hollywoodským scenáristou, s nímž byla Pořízková viděna na veřejnosti po rozvodu s Ricem Ocaskem, zpěvákem rockové skupiny The Cars, v roce 2017 (o dva roky později Ocasek ve věku 75 let zemřel).

Z Prostějova pocházející Pořízková se objevila i na stránkách Playboye a roku 1992 byla časopisem Harper's Bazar zařazena mezi deset nejkrásnějších žen světa. Zahrála si i v několika filmech a seriálech, např. v krimikomedii Její alibi, v oceňovaném Arizona Dream s Johnnym Deppem či v Zoufalých manželkách. V poslední době na sebe ráda upozorňuje na Instagramu, kam se nebojí dávat ani velmi odvážné fotky.
Sorkin byl mezi lety 1996 a 2005 ženatý s Julií Binghamovou, s níž má dceru Roxy. V roce 2012 byla krátce jeho partnerkou Kristin Davis, hvězdou seriálu Sex ve městě. O jeho vztahu s Pořízkovou se v amerických médiích spekulovalo už delší dobu, k oficiálnímu potvrzení ale došlo až při této slavnostní příležitosti.