Že zůstala paní Columbová v seriálu divákům skryta? Kdepak, stačí se jen pořádně dívat

Že zůstala paní Columbová v seriálu divákům skryta? Kdepak, stačí se jen pořádně dívat
Columbo | NBC
A skutečně, pokud se budeme bavit o seriálové paní Columbové, tu autoři opravdu nechali schovanou za oponou. Zato skutečná paní Columbová, tedy manželka herce Petera Falka, ta se naopak v seriálu objevila mnohokrát.
Falk potkal Sheru Danese v roce 1976 při natáčení filmu Mikey and Nicky, o rok později se vzali a zůstali spolu až do Falkovi smrti v roce 2011. V Columbovi se Danese objevila hned v šesti epizodách (Posvítit si na vraždu, Smrt ve sklence vína, Vražda jako autoportrét, Columbo a vražda rockové hvězdy, Columbo v přestrojení a Vražedné stopy) a pokaždé hrála jinou roli.
Peter Falk v epizodě Smrt ve sklence vína
ze-zustala-pani-columbova-v-serialu-divakum-skryta-kdepak-staci-se-jen-poradne-divat-5
ze-zustala-pani-columbova-v-serialu-divakum-skryta-kdepak-staci-se-jen-poradne-divat-1
ze-zustala-pani-columbova-v-serialu-divakum-skryta-kdepak-staci-se-jen-poradne-divat-3
Falk přirozeně kariéru své ženy podporoval, jednou jedinkrát si však dupl a to když se ucházela v případě Vraždy rockové hvězdy o postavu rockové hvězdy, která se měla před kamerou milovat v posteli s mladším mužem. Danese se tak musela spokojit "jen" s rolí právničky, ale zase šlo o spolupachatelku a navíc nazpívala pro epizodu úvodní a závěrečnou píseň.
A ještě zpátky k seriálové paní Columbové. Televize dostala bláhový nápad, že by ji nakonec přeci jen ukázala. Ovšem ve vlastní show. V roce 1979 tak vyšel seriál Mrs. Columbo, v němž naopak absentoval slavný poručík.
Paní Columbová (seriál)
Paní Columbová (seriál) | NBC
Nepřekvapivě se tenhle pokus o dojení Columba nesetkal s nadšením, pro druhou sérii byl změněn název show na Kate Loves a Mystery, z Columbové se stala Callahanová, odkazy na poručíka zmizely a po osmi epizodách druhé řady zmizel i celý seriál, protože o něj stále diváci nejevili zájem.