Rick Grimes se vrátí spolu s filmovou verzí Živých mrtvých. Jak moc se bude novinka od seriálu lišit?

Rick Grimes se vrátí spolu s filmovou verzí Živých mrtvých. Jak moc se bude novinka od seriálu lišit?
Živí mrtví | AMC
Herec Andrew Lincoln, představitel Ricka Grimese, který byl přední postavou ve veleúspěšném seriálu Živí mrtví (2010), se do postapokalyptického světa opět vrátí, tentokrát však ve filmové podobně. Herec ze seriálu původně odešel, aby mohl trávit víc času se svou rodinou, ovšem jeho návrat do role bývalého šerifa se nevyhnutelně blíží. Přestože se dočkáme stejného Ricka, kterého jsme v půlce deváté série seriálu opustili, jeho příběh bude mít zcela odlišnou šťávu, na kterou jsme původně byli zvyklí ze seriálu. Robert Kirkman, jeden z tvůrců komiksové série, který se podílí i na filmové a seriálové adaptaci, řekl, že zatímco seriál musel rozdělovat svou pozornost na mnoho různých postav, film se zaměří pouze na samotného jedince. Kirkman tak doufá, že se tím daleko lépe prozkoumá jeho charakter, což by mohlo přinést do světa Živých mrtvých něco skutečně inovativního.
"Myslím, že to bude velice odlišný příběh ze světa Živých mrtvých, což mi přijde strhující. Víte, když tvoříte něco takového, musíte se ujistit, aby dávalo smysl, že to má být v podobě celovečerního filmu. Tohle nemá být jen nějaké rozšíření toho, co byste očekávali od seriálu. Tohle bude podstatně jiné, ale bude to pořád ten Rick Grimes, kterého všichni známe a milujeme. Moc se těším, až film v roce 2032 vyjde.“
Poslední věta samozřejmě není myšlena vážně, Kirkman tak jen humorně odkázal na řadu různých filmových odkladů, které vnikly kvůli koronavirové pandemii. Kdy přesně se ale prvního filmu s Rickem dočkáme ještě není známo.
Živí mrtví
Živí mrtví