Netflix: Novinky a tipy na duben 2021

Netflix: Novinky a tipy na duben 2021
Thunder Force (2021) | Netflix
Nejzajímavější novinky:
Betonový kovboj (2020)
Betonový kovboj
Celovečerní debut Rickyho Stauba je netradičním rodinným dramatem vyprávějícím o vzpurném teenagerovi (Caleb McLaughlin), jenž má strávit léto s otcem (Idris Elba), o kterém už dlouho nic moc neví. Mezi černošskými kovboji z Filadelfie ale najde velkou rodinu, která vždycky drží při sobě.
Premiéra: 2. dubna

Thunder Force (2021)
Thunder Force
Akční sci-fi komedie Bena Falconeho (Šéfka, Superinteligence) je příběhem dvojice kamarádek (Melissa McCarthy, Octavia Spencer), které se prostřednictvím speciální látky změní v superhrdinky, které své nové nadpřirozené schopnosti začnou využívat k boji se zlem.
Premiéra: 9. dubna

Utajený pasažér (2021)
Utajený pasažér
Sci-fi thriller Joea Penny (Arctic: Ledové peklo) vypráví o vesmírné lodi, která letí na Mars. Misi i životy členů posádky však fatálně ohrozí neočekávaný pasažér. V hlavních rolích Anna Kendrick, Toni Collette a Daniel Dae Kim.
Premiéra: 22. dubna

Tipy na starší a dříve přidané filmy:
Oddělené světy (2008)
Oddělené světy
Působivé civilní dánské drama Nielse Ardena Opleva (Muži, kteří nenávidí ženy, Vidíš měsíc, Danieli) se zabývá vážným, v kinematografii přitom dosud poměrně okrajovým tématem - nebezpečím náboženských sekt. Mladá dívka Sara (Rosalinde Mynster) a její rodina se hrdě hlásí ke Svědkům Jehovovým. V místní komunitě chodí od domu k domu a káží o Soudném dni a o věčném spasení Jehovou vyvolených. Když se však Sara zamiluje do Teise (Pilou Asbæk), je postavena před nejtěžší volbu svého života. Teis nepatří ke Svědkům, jejich láska však díky tajným schůzkám nadále vzkvétá. Sara se zmítá mezi svým svědomím, vírou i vášní a je nucena rozhodnout se mezi svou láskou a rodinou, což jsou dva naprosto rozdílné světy.

Přízraky (1996)
Ještě než Peter Jackson fenomenálně zfilmoval Pána prstenů, který z něj učinil absolutní režisérkou hvězdu, natočil několik nepříliš známých filmů, které však všechny stojí za vidění, protože jsou skvělé, a to bez ohledu na to, o čem jsou a k jakým se vztahují žánrům. Pro ranou tvorbu oscarového tvůrce jsou typické zejména velmi výstřední hororové komedie (Bad Taste - Vesmírní kanibalové, Braindead - Živí mrtví). Poslední z nich jsou právě Přízraky, které jsou však z této skupiny snímků jednoznačně nejnormálnější (resp. nejméně úchylné, brutální a nechutné), takže mají šanci oslovit větší okruh diváků. Hrdinou snímku je Frank Bannister (Michael J. Fox), jenž se zabývá paranormálními jevy, kromě jiného proto, že je schopen vídat a komunikovat s duchy. Nyní se pouští do vyšetřování v městečku Fairwater, kde během posledních čtyř let za podivných okolností zemřelo na selhání srdce už přes třicet lidí. Film kromě zdařilých triků a mnoha zábavných scén obsahuje také jedno naprosto speciální cameo, které ocení především fanoušci děl Stanleyho Kubricka.

Silverado (1985)
Silverado
V 80. letech minulého století se westernům příliš nedařilo. Rozmáchlé a skutečně hvězdně obsazené Silverado Lawrence Kasdana (Wyatt Earp, Pavučina snů) však patří k filmům, které se v dané dekádě v rámci tehdy stagnujícího žánru povedly možná nejvíce. Tradičně laděný příběh vypráví o čtveřici rozdílných kovbojů (Kevin Kline, Scott Glenn, Kevin Costner, Danny Glover), kteří se musí spojit, aby titulní město zbavili bandy okolo zkorumpovaného šerifa, která tyranizuje místní občany. Dále hrají John Cleese, Brian Dennehy, Jeff Goldblum, Jeff Fahey aj.