Jean-Claude Van Damme si zahraje v dalším díle Bastardů Tomáše Magnuska. Za každý natáčecí den dostane miliony korun

Jean-Claude Van Damme si zahraje v dalším díle Bastardů Tomáše Magnuska. Za každý natáčecí den dostane miliony korun
Jean-Claude Van Damme | Universal Pictures
Tomáš Magnusek (Pamětnice, Jedlíci) zrovna nepatří mezi nejopěvovanější české filmaře. Z jeho filmů (bez ohledu na to, zda je pouze produkuje nebo i režíruje) obvykle sálá lacinost, a to jak z hlediska produkčních hodnot, tak i tvůrčího talentu. Existují filmaři, kteří i s mizivým rozpočtem dokáží točit velké filmy. To však rozhodně není Magnuskův případ. Svéráznému a svým způsobem unikátnímu domácímu autorovi se sice daří do svých tematicky i žánrově rozmanitých děl obsazovat hvězdy mnoha typů a úrovní (od špičkových stárnoucích herců až po pochybné současné celebrity), na (ne)kvalitě jeho filmů to ale prakticky nic nemění (některých zúčastněných je pak divákovi až líto, když vidí, že se nechali obsadit do něčeho natolik amatérského a pofidérního).
Patrik "Rytmus" Vrbovský, Jan Šťastný (I)
Bastardi | PegasFilm
Dosud asi největší rozruch z Magnuskových titulů vzbudila kontroverzní série Bastardi, kde si sám hlavní tvůrce střihl ústřední roli učitele na zvláštní škole, jenž se chce pomstít za znásilnění a vraždu své sestry (Kristýna Leichtová), přičemž posléze se pustí do boje s celým mafiánským podsvětím, kterému už desítky let ve městě vládne gangster v podání Jiřího Krampola. Série měla doposud tři díly. A celá je strašně špatná. Obzvláště hrozný je ale třetí díl z roku 2012, jenž je už takřka otevřeně rasistický a xenofobní (romskou menšinu vykresluje jako ryzí zlo).
Daná látka je ale Magnuskovi očividně blízká, o čemž svědčí, že v roce 2014 ji pro TV Barrandov zpracoval jako televizní seriál. A jelikož uplynulo dalších pár let, dospěl filmař k názoru, že diváci potřebují další díl.
Tomáš Magnusek
Bastardi 3 | Bison & Rose
Čtyřka se správně drsným podtitulem "Reparát" se začíná natáčet právě v těchto dnech v Chánově (kde taky jinde, že ano). Kromě Magnuska si ve filmu jednu z hlavních rolí zahraje také hvězda seriálu Most! Zdeněk Godla, jenž má ztvárnit Magnuskova kamaráda a spolužáka ze základní školy.
Bastardi: Reparát
Bastardi: Reparát | Jan Sobotka
Čemu se však jen těžko věří, je, že by se zde měl objevit i JEAN-CLAUDE VAN DAMME (Dvojitý zásah, Kickboxer). Magnusek tvrdí, že slavnou a oblíbenou akční hvězdu 80. a 90. let do snímku obsadil do úlohy nájemného zabijáka, kterého si Jiří Krampol najme, aby Magnuskova učitele po propuštění z vězení zabil. Dle Magnuska je belgický mistr roznožek svou rolí nadšen a na natáčení jsou údajně domluvení. Za každý natáčecí den má Van Damme inkasovat tři miliony korun, přičemž rozpočet celého filmu by měl činit dvacet milionů korun. Na place tak JCVD mnoho času zřejmě nestráví. Natáčení by mělo skončit koncem března, kvůli současné pandemické situaci však Van Damme přiletí natočit své scény nejdříve v květnu.
Jean-Claude Van Damme
Jean-Claude Van Damme
Nyní tedy nezbývá než čekat, zda se ikona akčního žánru v Magnuskově filmové novince skutečně objeví. Každopádně se domnívám, že pokud toto obsazení Magnuskovi vyjde, bude mu ho zřejmě leckdo závidět. Včetně třeba takového Petra Jákla (Kajínek, Ghoul, Jan Žižka).