Guy Ritchie si natočí vlastní Hanebné pancharty

Guy Ritchie si natočí vlastní Hanebné pancharty
Sbal prachy a vypadni (1999) | Gramercy Pictures
Úspěšný a oblíbený britský režisér Guy Ritchie je v posledních letech v jednom kole. Zatímco v počátcích své kariéry se koncentroval zejména na stylové gangsterky (Sbal prachy a vypadni, Podfuck, RocknRolla), v současnosti už se zjevně nenechává omezovat žánry, ani tématy. Za uplynou dekádu tak přišel s pokračováním velkolepě pojaté detektivní klasiky (Sherlock Holmes: Hra stínů), studenoválečnickou špionážní hříčkou (Krycí jméno U.N.C.L.E), svérázným (komerčně ale bohužel neúspěšným) převyprávěním artušovské legendy (Král Artuš: Legenda o meči), hraným remakem oblíbené disneyovky (Aladin) a nakonec s další velmi povedenou historkou z londýnského podsvětí (Gentlemani).
Gentlemani
Gentlemani | Vertical Entertainment
Aktuálně má rozdělané hned dva velmi slibně znějící projekty - akční thriller Wrath of Man a bondovsky laděné špionážní dobrodružství Five Eyes. V obou si hlavní roli zahraje Ritchieho starý známý parťák a jedna z největších současných akčních hvězd - Jason Statham (Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw). A jelikož zřejmě stále nemá dost práce, stihl už si vybrat další projekt.
Tím bude válečný thriller natočený podle knihy Damiena Lewise Ministry of Ungentlemanly Warfare. Půjde o příběh z druhé světové války, kdy na rozkaz Winstona Churchilla vznikne speciální tajná jednotka, která má operovat na území nepřítele. A tam proti němu bojovat nejrůznějšími způsoby - včetně těch nejšpinavějších a nejzákeřnějších. Půjde o tým složený z pochybných existencí jako jsou kriminálníci apod., kteří předem počítají s tím, že se z dané mise zřejmě živí nevrátí.
Že to zní povědomě? Ano, zní to prakticky totožně jako zápletky Tuctu špinavců a Hanebných panchartů. Ostatně jako mix právě těchto dvou žánrových klasik je Ritchieho chystaná novinka popisována. Navíc produkovat bude ostřílený Jerry Bruckheimer (Skála, Con Air), takže se zřejmě můžeme těšit na pořádně nabušený válečný nářez. Teď už zbývá jenom čekat, jak moc lahůdkové herecké obsazení si Ritchie s Bruckheimerem seženou. S trochou štěstí a snahy by se totiž i zde určitě mohla najít nějaká vypečená rolička pro kámoše Stathama...