Trailer: Nový dokument od autorky hitu V síti mapuje boj za sňatky pro stejnopohlavní páry

Trailer: Nový dokument od autorky hitu V síti mapuje boj za sňatky pro stejnopohlavní páry
Zákon lásky (2021) | Silkfilms
Barbora Chalupová se po loňském obřím dokumentárním hitu V síti, na němž spolupracovala se zkušeným Vítem Klusákem (Český sen, Svět podle Daliborka), nyní hlásí o slovo s dalším projektem. Ten už bude pouze v její režii a ponese název Zákon lásky. Půjde o dokumentární časosběrnou tragikomedii o boji za rovnoprávné sňatky. Celovečerní debut čerstvé držitelky Ceny české filmové kritiky na den Sv. Valentýna symbolicky rozjel crowdfundingovou kampaň na dokončení filmu.
Zákon lásky
Po lovení internetových sexuálních predátorů se tedy Chalupová chopila dalšího palčivého námětu. V dnešní době, kdy má skoro každý na všechno názor, a to často bez ohledu na to, zda vychází z faktů, či z pouhých dojmů, se stále více a hlasitěji probírají některá dlouhodobě kontroverzní společenská témata. Mezi ně zcela nepochybně patří právě i homosexualita a sňatky stejnopohlavních párů. Proto je nápad natočit dokument o této problematice v podstatě sázkou na jistotu, minimálně z hlediska mediálního a diváckého zájmu.
Zákon lásky
Czeslaw Walek | Silkfilms
Osud filmu ohledně jeho přijetí je ovšem, obávám se, tak trochu očekávatelný již předem: Vzhledem k tomu, že je jasné, na čí straně stojí sama autorka (podobně jako je to v případě Klusáka a jeho filmů), se širší divácká obec zřejmě ještě před uvedením snímku rozdělí na dva tábory - jeden ho ocení za boj za práva sexuální menšiny, zatímco druhá ho (z prakticky stejných důvodů) odsoudí. Přičemž někteří tak či onak učiní, aniž by daný film vůbec viděli...
Zákon lásky
Zákon lásky | Šimon Havel
Za sebe proto doufám, že se Chalupové v rámci natolik palčivého tématu podaří zajít co nejvíce do hloubky, působit ze své pozice nestranně a hlavně nepostavit své dílo pouze na (nabízejícím se) kontrastu "ušlechtilí liberálové vs. ukřičení pravicoví radikálové".
Zákon lásky
Zákon lásky | Silkfilms